Salade met rabarber, aardbei en geitenkaas

Rabarber salade hartig

Rabarber is weer in het seizoen en ik zie overal de heerlijkste taarten en baksels voorbij komen met rabarber. Eefkooktzo heeft een aantal heerlijke rabarber recepten op haar website staan.

Hartige rabarber recepten

Ik ben zelf meer van de hartige recepten en ik kwam erachter dat er maar weinig hartige rabarber recepten zijn. Daar wil ik graag verandering in brengen! En zo ontstond deze heerlijke salade met rabarber, aardbei en geitenkaas.

Even grillen

De rabarber in deze salade heb ik in plakken gesneden (je hoeft ze niet te schillen) en gegrild in de oven. De geitenkaas en amandel heb ik ook gegrild. Dat geeft een heerlijke smaak aan de salade. Terwijl de rabarber in de oven staat, snij je de aardbei in plakjes en doe je de sla in een schaal.

Vaker Vega online cursus

Wil jij vaker vegetarisch eten?

✓ Maar weet je niet waar je moet beginnen?

✓ Of hoe je het kunt volhouden?

✓ Of heb je niet genoeg inspiratie?

Doe mee met de 5-weekse laagdrempelige cursus Vaker Vega!

Na de cursus heb je voldoende handvatten en inspiratie om vaker vega voor jou tot een succes te maken.

Geen dressing nodig

Deze salade is al super smaakvol van zichzelf. Je hebt geen dressing nodig; een scheutje olijfolie is al lekker genoeg!

Rabarber salade hartig

Salade met rabarber, aardbei en geitenkaas

Op zoek naar een hartig recept met rabarber? Dan is dit jouw salade! Met gegrilde rabarber, aardbei en geitenkaas heb je een super frisse vegetarische salade. Lekker als lunch, voorgerecht of bijgerecht. Of als maaltijdsalade met een stuk brood erbij.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: Aardbei, Geitenkaas, Rabarber, Salade, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250-300 gram rabarber 3 stengels
  • olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 50 gram amandelen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 200 gram aardbei
  • 85 gram sla naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet 2 ovenschalen klaar (1 voor de rabarber en 1 voor de amandel en geitenkaas.
  • Was de rabarber en snij in schuine stukjes van ongeveer 0,5-1 cm breed. Doe de rabarber in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en 2 eetlepels honing.
  • Hak de amandelen grof fijn. Dit kan in een keukenmaler, of bijvoorbeeld in door ze in een plastic zakje te doen, op een snijplank te leggen en dan met een deegroller erover rollen.
    Doe de amandelen in de andere ovenschaal.
  • Leg de geitenkaas in de ovenschaal bij de amandel en besprenkel beide met wat olijfolie.
  • Zet de rabarber in de oven en bak 15 minuten.
    Zet de laatste 10 minuten de andere ovenschaal erbij.
  • Leg intussen de sla op een bord of in een slakom.
  • Was de aardbeien en snij in plakjes.
  • Verdeel de rabarber, aardbei, geitenkaas en amandel over de sla en sprenkel wat olijfolie over de salade.

Kidsproof tips

  • Kinderen houden vaak niet van bladsla, maar de met een aantal ingredienten van deze salade kun je ze vast wel blij maken. 
  • Voor de kids maak ik meestal een eigen bakje met wat sla ingredienten, zoals de aardbei en rabarber. Aangevuld met rauwkost. 

Voedingswaarde

Calorieën: 176kcalKoolhydraten: 12gEiwitten: 9gVet: 12gVerzadigd vet: 4gCholesterol: 12mgZout: 99mgKalium: 417mgVezels: 4gSuiker: 5gVitamin A: 356IUVitamine C: 43mgCalcium: 149mgIron: 1mg

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Rabarber salade hartig
Salade met rabarber, aardbei en geitenkaas
Rabarber salade hartig
Salade met rabarber, aardbei en geitenkaas

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling