Het is vijgenseizoen! De verse vijgen hangen weer te stralen aan de bomen. De vijgen in onze tuin zijn nog niet helemaal rijp, maar ik mocht dit weekend wat vijgen plukken bij een van onze buren. En wat een heerlijke vruchten zijn het toch! Ik maakte er deze simpele salade mee met geitenkaas en pijnboompitten. Makkelijk, snel en super lekker! Je eet deze salade als lunch, bijgerecht of voorgerecht.

[ingredients title=”Dit heb je nodig voor 1 salade”]

  • Handje verse vijgen
  • Halve zak veldsla
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • Handje pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Crema balsamica (dit is een dikke variant op de balsamico-azijn. Heel handig voor salades!)

[/ingredients]

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. Verwarm de pijnboompitten kort in een pan en zet apart.
  2. Was de vijgen en snij in de lengte door vieren.
  3. Leg de veldsla op een groot bord en leg hier de vijgen mooi op.
  4. Kruimel de geitenkaas erover en strooi de pijnboompitten op de salade.
  5. Sprenkel de olijfolie en crema balsamica over de salade.

[/directions]