Je herkent het vast wel: van die restjes groente in je groentela waar je eigenlijk niks mee kan. Ik heb dat geregeld. Net te weinig groente om een fatsoenlijke maaltijd mee te maken, of een restje courgette die bijna slap wordt, sla die er belabberd bij hangt… Of groente waar je geen zin hebt om iets mee te maken (bij mij vaak kool). Ik heb de neiging om die groente weg te gooien omdat ik geen zin heb om er iets mee te doen, maar ik vind dit ook zo zonde! Dat probeer ik dus te voorkomen.

Ik zet de groente wel eens in de buurtapp om af te halen. En tegenwoordig maak er er meestal soep van. De kinderen zijn gek op soep en het is super makkelijk om te maken. Ideaal voor een restjesdag!

Met deze restjes soep ben je lekker no waste bezig en draag je een steentje bij aan duurzaamheid.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Welke groente kun je allemaal gebruiken voor soep?

Nou eigenlijk alles! Courgette, broccoli, sla, wortel, prei, aardappel, erwtjes, tomaat, paprika, noem maar op!

In de soep die je op de foto ziet, zit courgette, broccolistronken en wat witte kool. In totaal 800 gram, dus een flinke bak groente. Je maakt al een lekkere soep met wat bouillonblokjes. Voor extra smaak kun je wat kaas toevoegen. Mijn soep heb ik gegarneerd met wat Parmezaanse kaas. Feta, geitenkaas of blauwe kaas is ook heel lekker!
Probeer het eens!

No waste soep
Soep van groente restjes

Soep van groente restjes

Heb je restjes groente in je groentela liggen waar je niks mee kan en die je het liefst zou weggooien? Zonde! Binnen 10 minuten tover je heerlijke soep op tafel. Niet alleen gezond, maar ook heel goed voor het milieu! Probeer het ook eens!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 12 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion
TrefwoordBroccoli, Courgette, Kidsproof, Kool, Restjes, Soep, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram restjes groente ik gebruikte voor mijn soep broccolisteeltjes, een stuk courgette en een stuk witte kool
  • 2 blokjes groente bouillon
  • 1 handje verse kruiden naar keuze ik gebruikte hier basilicum en peterselie

Optioneel, voor extra smaak:

  • 1 handje kaas naar keuze bijvoorbeeld geitenkaas, feta, gorgonzola
  • citroen

Instructies

  • Snij de groente in grove stukken en doe in een soeppan, samen met 1 liter water en 2 blokjes groenten bouillon. Kook de groenten gaar en pureer. Breng op smaak met zout en peper.
  • Wil je nog wat meer smaak aan je soep? Roer dan wat kaas naar keuze door de soep en/of garneer met wat citroenrasp voor extra frisheid. 

Kidsproof tips

  • Soep is altijd een handige manier om groente binnen te krijgen bij kinderen. 
  • Maak de soep ‘gezellig’ door wat croutons toe te voegen, of een hartje te maken met een scheutje olijfolie. 
  • Serveer de soep met brood. Kinderen vinden het vaak leuk om te dippen en zo is die kom soep snel leeg!