Stoofpotje met groente en vegetarische worstjes

          Groente stoof met worstjes

Groentestoof

Een rode saus met groente doet het altijd goed bij ons thuis. Het is super simpel: je bakt wat courgette en paprika en blust de groente af met tomatenblokjes en laat het even lekker pruttelen. Wat lekkere kruiden erdoor en je hebt al een heerlijke groentestoof. Dit keer maakte ik een groentestoof met Italiaanse kruiden. Maar een Griekse stoof of Mexicaanse stoof zijn bijvoorbeeld ook heel lekker.

Vegetarische worstjes

Mijn kids zijn gek op worstjes. Tegenwoordig kun je hele lekkere vegetarische worstjes kopen in de supermarkt. Ik koop zelf vaak de little willies van de Vegetarische Slager (geen sponsoring, gewoon fan). De worstjes zijn eenvoudig te bereiden: je hoeft ze alleen even te bakken in wat boter of olijfolie. Ze geven een super lekkere smaak en passen perfect bij deze stoof.

Serveer met pasta, rijst, orzo of brood

Deze groentstoof kun je eten zoals jij het wil. Het is lekker met brood, pasta, rijst, couscous, orzo, bulgur of quinoa. Kortom: kies vooral wat jij lekker vindt!

Groente stoof met worstjes

Groentestoof met vegetarische worstjes

Een heerlijk kidsproof stoofpotje met courgette, paprika en vegetarische worstjes. Serveer met rijst, pasta, orzo of brood.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Groentestoof, Kidsproof, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Groentestoof

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 3 paprika's
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • 200 ml water
  • 1 blokje groente bouillon
  • 2 theelepels paprikapoeder gebruik eventueel de helft gerookt paprikapoeder voor een extra smaaksensatie
  • 2 theelepels gegroogde oregano
  • 2 theelepels gedoogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel honing
  • zout
  • peper
  • 320 gram vegetarische worstjes

Optioneel, om erbij te serveren

  • rijst, pasta, orzo of brood

Instructies

  • Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en bak hier de ui en knoflook voor een paar minuten.
  • Was de paprika's en courgette en snij de paprika's in reepjes en de courgette in blokjes.
    Voeg toe aan de uien bak een paar minuten mee.
    Blus af met de tomatenblokjes, 200 ml water, oregano, tijm, paprikapoeder, de laurierblaadjes, honing en het bouillonblokje. Doe de deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen op middelhoog vuur. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
  • Bak intussen in een andere pan de vegetarische worstjes totdat ze mooi goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
  • Leg de worstjes in de groentestoof en verwijder de laurierblaadjes.
    Serveer bijvoorbeeld met rijst, orzo, pasta of brood.

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen zijn gek op tomatensaus en op worstjes. Pureer eventueel de groentestoof voor meer kids proof succes. 

Voedingswaarden

Zout: 562mg | Calcium: 25mg | Vitamine C: 156mg | Vitamin A: 3726IU | Suiker: 11g | Vezels: 5g | Kalium: 602mg | Calorieën: 233kcal | Verzadigd vet: 1g | Vet: 7g | Eiwitten: 23g | Koolhydraten: 20g | Iron: 18mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Pin it Print
Vegetarische eenpanspasta Lekker en gevarieerd vegetarisch weekmenu – week 16
Vegetarische noedel curry met tofu, tomaat en paprika Curry zonder pakjes en zakjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling