Een lekkere tapenade hoeft niet moeilijk te zijn om te maken. Deze tapenade maak je binnen 5 minuten. Het bestaat ook uit slechts 5 ingrediënten en is in 2 stappen klaar :). Ideaal als je onverwachts bezoek krijgt: bak er een stokbroodje bij en je bent klaar!

[ingredients title=”Dit heb je nodig voor 1 portie”]

  • 100 gram uitgelekte zongedroogde tomaten
  • 1 handje parmezaanse kaas
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie (uit het potje van de zongedroogde tomaten)

[/ingredients]

E-book

12 vega(n) kerst recepten

Keuze uit: 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, 2 nagerechten en 6 bijgerechten.

makkelijk te meal preppen; voor een stressvrij kerstdiner

9 vegan en 3 vega recepten met vegan opties

Voor slechts 5,99 ipv 7,99

inclusief 7 tips voor een duurzaam kerstinder

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. Rooster je pijnboompitten kort tot ze lichtbruin zijn.
  2. Doe alle ingrediënten in een blender. Ik gebruik hiervoor altijd het kruidenmalertje / babyhapjesmaler. Pureer de ingredienten totdat ze zijn fijn gemalen en er een mooie tapenade is ontstaan. Is je tapenade te droog? Voeg dan nog wat olijfolie toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper (bij mij is dit nooit nodig).

Lekker met een stokbroodje of toastjes, of op een boterham met kaas of als dressing over een salade.

[/directions]