Deze tortellini is weer een top recept in de categorie ‘super snel’! Je maakt deze vegetarische tortellini letterlijk binnen 15 minuten en daarmee vind ik dit een super fijn gerecht om doordeweeks te serveren na een drukke werk- (en opvang)dag.
Sperziebonen
Bij ons is iedereen gek op sperziebonen. Wij noemen ze groene frietjes en op ƩƩn of andere manier heeft dat de sperziebonen zeer aantrekkelijk gemaakt ;). In het sperziebonen seizoen (juli t/m september) komt het regelmatig voor dat ze drie keer per week op tafel staan. De ene keer met een pasta, zoals in dit recept. De andere keer met wraps, of noedels of ik maak er een stoof van of sajoer boontjes. Je kunt eindeloos variƫren met sperziebonen en het leuke is dat ze elke keer weer heel anders smaken. Zo gaat het nooit vervelen.
Binnen 15 minuten, en het kan nog sneller!
Deze vegetarische pastamaaltijd staat binnen 15 minuten op tafel, maar het kan nog sneller als je verse tortellini gebruikt! Voor het recept ga ik uit van gedroogde tortellini die je in een zak kunt kopen in de supermarkt. Maar in het versvak kun je ook verse tortellini kopen. Verse tortellini heeft een veel kortere kooktijd en is al binnen een paar minuten gaar. Ga je voor verse tortellini? Let dan wel even op: ten eerste heb je van verse tortellini wat meer nodig dan van gedroogde. Door het koken in water neemt de tortellini namelijk toe in gewicht en dat is bij verse tortellini al gebeurd. Ten tweede is het slim om de verse tortellini wat korter te koken dan op de verpakking staat. De tortellini gaart namelijk nog wat door in de warme roomsaus. Het is zonde als verse tortellini te gaar wordt..
Tortellini met sperziebonen roomsaus
Ingrediƫnten
- 440 gram gedroogde tortellini met kaasvulling
- 500 gram sperzieboon
- 1 ui
- 250 gram champignon
- 250 ml kookroom
- olijfolie
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- zout
- peper
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 1 handje verse basilicum
Instructies
- Kook de tortellini in een pan ruimkokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Was intussen de sperziebonen en snij de uiteinden van de boontjes eraf. Blancheer de bonen 3 minuten in ruimkokend water. Giet af en laat meteen afkoelen in een schaal met ijskoud water. Zet de bonen even apart.
- Verwarm intussen een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Schil de ui en snij fijn. Bak de ui een paar minuten in de olijfolie.Snij de champignons in plakjes en voeg toe aan de ui. Bak de champignons in ongeveer 5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg nu de kookroom toe.
- Voeg de bonen en de tortellini toe aan de roomsaus en roer goed door. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en eventueel nog wat extra zout en peper. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen hebben hier hun vingers bij opgegeten, zo lekker vonden ze het. Het is trouwens ook een ideale maaltijd om met de vingers te eten. Dat vinden kinderen vaak het lekkerst š
- Zijn sperziebonen bij jou thuis niet favoriet? Deze pasta is ook heel lekker met broccoli!Ā
- De champignons kun je eventueel vervangen door paprika als dat beter in de smaak valt.Ā
Review