Vegan maaltijdsalade

Deze salade past perfect bij twee van mijn goede voornemens voor 2020: vaker vegan eten én meer maaltijdsalades maken met groente in de hoofdrol. Deze maaltijdsalade is min of meer een weerspiegeling van deze voornemens ;). Vegan, voedzaam en vol met groente!

Salade met gegrilde bloemkool uit de oven

Bloemkool is de absolute hoofdrolspeler in deze maaltijdsalade! Om de bloemkool volledig tot zijn recht te laten komen, heb ik ervoor gekozen deze te grillen. Hierbij verdeel je de bloemkoolroosjes over een bakplaat, besprenkel je het geheel met olijfolie en strooi je er heerlijke garam masala kruiden over. Kwartietje grillen in de oven en klaar is je bloemkool! Persoonlijk vind ik deze manier van bloemkool bereiden misschien wel het állerlekkerst. Zeker een aanrader dus!

Plantaardige maaltijdsalade groente vegan
Vegan salade met gegrilde bloemkool

Voedzame vegan ingrediënten

Deze maaltijdsalade zit bomvol gezonde en voedzame ingrediënten. Met de basis van bloemkool is de salade sowieso al rijk aan groente. Verder heb ik er veldsla aan toegevoegd, om het geheel meer ‘salade waardig’ te maken.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

De linzen zorgen er voor dat deze salade goed vult en het een echte maaltijdsalade wordt. Linzen zijn namelijk super voedzaam! Een perfecte eiwitrijke en plantaardige vleesvervanger als je het mij vraagt. Helemaal vegan friendly dus!

Makkelijke en smaakvolle dressing

De dressing voor deze salade in gemaakt op basis van vegan mayonaise en kerriepoeder. Simpeler kan haast niet! Voeg er een eetlepel water aan toe zodat het geheel wat vloeibaarder wordt en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Extra bite in je salade

Naast de linzen zorgen de amandelen en granaatappelpitjes in deze salade voor een extra bite. Het amandelschaafsel bak je kort op in de koekenpan. Dit zorgt ervoor dat de amandelen nóg meer smaak afgeven en net een tikje meer crunch krijgen. De granaatappelpitjes zijn van zichzelf al heerlijke frisse smaakbommetjes, dus daar hoef je verder niets meer mee te doen.

Veelzijdige vegan salade

Deze salade is lekker als voorgerecht, lunch of hoofdgerecht, maar kan ook prima als bijgerecht. Qua porties ben ik met dit recept uitgegaan van een lunchportie voor 2 personen. Dit is vergelijkbaar met een portie als bijgerecht voor 4 personen. Wil je deze salade graag eten als voorgerecht of hoofdgerecht? Dan raad ik je aan iets extra’s te rekenen. Je kunt de hoeveelheden en aantal grammen aanpassen naar wens. Let er wel op dat het geheel in verhouding blijft!

Ingrediënten vegan maaltijdsalade

Deze maaltijdsalade bevat relatief weinig ingrediënten. Het boodschappenlijstje voor deze salade bestaat uit:

 • 500 gram bloemkool roosjes
 • garam masala kruiden
 • olijfolie
 • 400 gram linzen uit blik 265 gram uitlekgewicht
 • 20 gram amandelschaafsel
 • 85 gram veldsla
 • 105 gram granaatappelpitjes

Dressing

 • 3 eetlepels vegan mayonaise
 • 0,5 theelepel kerriepoeder
 • zout
 • peper