Pasta met rode saus is altijd een goed idee. Want iedereen is gek op deze pastaklassieker toch?
Vegetarische pasta Bolognese zonder gehakt
Pasta met rode saus, dat is toch wel de absolute pasta klassieker. Deze klassieker eet ik al zo lang als ik me kan herinneren. Alleen vroeger at ik het met gehakt. Pasta Bolognese wordt natuurlijk gemaakt met een vlees ragout. Echter, bij mijn vegetarische variant zit dat net even anders. Je kunt er voor kiezen om vegetarisch gehakt te gebruiken. Dat is een hele fijne vleesvervanger voor gehakt. Pasta Bolognese met linzen is ook echt een goed idee. Ik heb daar een heerlijk recept van uitgewerkt. Maar in dit geval heb ik het vlees gewoon achterwege gelaten. En ik kan je zeggen: je mist het vlees helemaal niet.
Pastasaus met veel groente
Mijn truc is om veel groente te gebruiken. Meestal maak ik deze pastasaus met ui, knoflook, paprika, champignon en courgette. En natuurlijk tomatenblokjes. Ik maak de saus op smaak met een blokje groente bouillon en gedroogde Italiaanse kruiden.
Doordeweekse maaltijd
Voor mij is dit de perfecte doordeweekse maaltijd. Lekker veel groente, dus behoorlijk gezond. En snel klaar, dat vind ik vooral erg belangrijk na een drukke werkdag en een vermoeiende speeldag op school en de opvang voor de kids.
Vega pasta inspiratie
Wil jij vaker een vegetarische pasta koken? Dan heb ik goed nieuws! Ik heb namelijk heel veel lekkere vegetarische pasta’s op mijn website staan. Mijn 10 favoriete pasta’s heb ik voor je op een rij gezet in dit artikel.
Vegetarische pasta met rode saus
Ingrediënten
- 320 gram pasta naar keuze
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 courgette
- 2 paprika
- 250 gram champignon
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 200 ml kokend water
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 blokje groente bouillon
- zout
- peper
- 75 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met olijfolie, zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn. Bak de ui en knoflook 3 minuten in de pan.
- Sij de paprika, courgette en champignons in blokjes en doe in de pan. Bak ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, tomatenpuree, het kokend water, het bouillonblokje en de Italiaanse kruiden toe. Laat nog eens 10 minuten pruttelen.
- Roer de pasta door de saus. Serveer met geraspte (Parmezaanse) kaas.
Kidsproof tips
- De meeste kids zijn gek op pasta rode saus
- Zijn stukjes groente bij jullie een probleem? Pureer de saus dan. Grote kans dat dit wel werkt.
Review