Je kunt niet genoeg salades eten, vind ik dan. Ik eet salades vooraf als bijgerecht, om naast het hoofdgerecht nog een andere smaak te proeven en daarnaast is het een handige manier om aan je portie groenten per dag te komen. Salades zijn natuurlijk ook ideaal om bij de lunch te eten.
Deze veldsla met peer en geitenkaas is niet super spannend, maar wel super lekker! Peer en geitenkaas is namelijk een top combinatie en de veldsla voegt een lekkere zachte bite toe. Qua dressing hoef je het niet te moeilijk te maken: een honing mosterd dressing is al perfect!
Veldsla met peer en geitenkaas
Portiespersonen
Ingrediënten
- 85 gram veldsla
- 1 kleine rode ui
- 2 peer
- 125 gram zachte geitenkaas
- 1 handje pistachenoten
Voor de dressing
- 1 eetlepel olijfolie
- 0,5 eetlepel notenolie
- 0,5 eetlepel witte balsamico azijn
- 0,5 theelepel mosterd
- 0,5 theelepel honing
- zout
- peper
Instructies
- Doe de veldsla in een saladekom. Was de peer en snij deze in plakjes. Verdeel de plakjes peer over de salade. Snij de rode ui in fijne ringen en verdeel over de salade.
- Kruimel de geitenkaas over de salade. Pel de pistachenoten en strooi over de salade.
- Meng nu je dressing ingrediënten met een garde. Serveer de dressing apart van de salade.
Kidsproof tips
- Als je jouw kind salades wil leren eten, is dit een goede om mee te beginnen. Peer in een salade vinden kinderen vaak lekker.
- Helaas houdt mijn zoontje nog niet van salade. Voor hem maak ik een apart bakje met peer, aangevuld met wat andere rauwkost, zoals cherrytomaatjes, wortel en paprika.
Wil je dit recept opslaan? Maak dan snel en gratis een eigen account aan!
Review