Vroeger kreeg ik van mijn ouders altijd een Vietnamese loempia als we op de markt waren. Heerlijk, maar wel vrij ongezond. Deze spring rolls zijn een stuk gezonder, daar komt geen frituurpan aan van pas! Je kunt verschillende ingrediënten gebruiken in de spring roll. Voel je vrij om te variëren :).

[ingredients title=”Dit heb je nodig”]

  • Rijstvellen (te koop bij een toko)

Toppings

Kies 4-8 van onderstaande toppings

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

  • Komkommer, julienne gesneden
  • Wortel, julienne gesneden
  • Rode kool, fijn geraspt
  • Avocado, in reepjes
  • Taugé
  • Rode paprika, in reepjes
  • Mango, in reepjes
  • Veldsla of spinazie

Daarnaast:

  • Handje mie, gekookt
  • Handje koriander of peterselie
  • Creme fraiche, aangemaakt met wat chipotlesaus

Saus

  • Sojasaus
  • Chilisaus

[/ingredients]

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. Zorg dat je al je toppings klaar hebt liggen.
  2. Pak een kom die iets groter is dan je rijstvellen en vul deze met warm water. Leg één rijstvel in het water tot het vel zacht is geworden.
  3. Haal het vel uit het water en leg deze op een droge snijplank of theedoek. Vul het midden van je loempia met je toppings. Let op; niet te vol leggen, want dan kun je de loempia niet meer rollen.
  4. Vouw de twee zijkanten naar binnen, vouw de voorkant over je vulling heen en rol daarna je loempia op.
  5. De loempia smaakt heerlijk met wat sojasaus of chilisaus!

Lekker als borrelhapje, of als maaltijd, met bijvoorbeeld een soep of salade.

[/directions]