Afgelopen zomer at ik meerdere keren per week wraps. Ik raakte er niet op uitgekeken! Naar mate het weer slechter werd, verschenen er minder wraps in mijn weekmenu. Zonde, want eigenlijk zijn er ook voldoende vegetarische winterse opties met wraps. Daarom vandaag deze wraps met gegrilde pompoen, koolsla, bonen en guacamole. De guacamole maak ik zelf, volgens het makkelijke recept op mijn blog. Een toppertje al zeg ik het zelf! Ik vind wraps altijd ideaal met kids: ze kunnen zelf aangeven wat ze erop willen. Als jij een paar gezonde toppings aanbiedt, gaat er dus altijd wel wat gezonds naar binnen. 

Winterse wraps met gegrilde pompoen, koolsla, bonen en guacamole

Deze wraps zijn ideaal comfort food in de winter. De gegrilde pompoen en guacamole smaken heerlijk samen en de koolsla zorgt voor een extra portie gezond op je wrap. Laat iedereen zijn eigen wraps samenstellen, dan is dit een super kindvriendelijk wintergerecht!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenMexicaans
TrefwoordAvocado, Guacamole, Kidsproof, Pompoen, Rode kool, Vegetarich, Winter, Wraps
Porties8 wraps

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen
  • 1 eetlepel mexicaanse kruidenmix zie recept op mijn blog, of vervang door cayennepeper, komijn en korianderzaad
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • 250 gram rode kool
  • 400 gram zwarte boon (1 blik)
  • 1 bosui
  • een klein handje verse koriander
  • 1 portie guacamole zie recept op mijn blog (2 avaodo’s, 1 tomaat, 1/2 chilipeper, 1 ui, verse koriander, zout, peper en zonnebloemolie)
  • 2 eetlepels limoensap
  • 8 wraps
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • chipotle saus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg alvast een bakplaat klaar met bakpapier. Was de pompoen en snij deze in blokjes van ongeveer 1×1 cm. Schillen is niet nodig! Leg de pompoen op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, mexicaanse kruiden, zout en peper. Bak de pompoen in ongeveer 15 minuten in de oven totdat ze gaar zijn. Doe de pompoen in een schaaltje of bakje. 
  • Snij intussen de rode kool super fijn. Dit kan in de keukenmachine of anders met een mes. Snij de bosui in ringen en voeg toe aan de rode kool. Maak een dressing van de limoensap, creme fraiche, een paar druppels chipotlesaus en wat fijngesneden koriander. Schenk de dressing over de koolsla. 
  • Maak de guacamole volgens het recept op mijn blog. 
  • Verwarm de zwarte bonen kort in een pannetje met een beetje water. Voeg wat olijfolie en mexicaanse kruiden toe voor een extra twist. Giet na 2 minuten de bonen af en doe ze in een apart bakje. 
  • Verwarm je wraps kort in een pan of de magnetron. Zet nu de wraps en je schaaltjes / bakjes met toppings op tafel. Iedereen kan zijn eigen wraps vullen met wat stukjes pompoen, rode koolsla, zwarte bonen, guacamole en verse koriander. Eet smakelijk!

Kidsproof tips

  • Ik vind wraps zelf erg kindvriendelijk. Laat je kind zelf bepalen wat hij op zijn wrap wil. Zorg zelf dat je een aantal gezonde toppings hebt (zoals de guacamole, bonen en pompoen). 
  • Houdt jouw kind niet van de ingrediënten uit dit recept? Zet dan een bakje met wat cherrytomaten en /of mais op tafel. Met een kleine aanpassing kan je kind dan toch met plezier mee eten. 

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99