Ik ben gek op vegetarische curry’s. En dan vooral van makkelijke curry’s die je zonder pakjes en zakjes kunt maken. Curry recepten zijn dan ook één van de meest populair op mijn website. Zo wordt mijn curry met ei en mijn curry met veel groente dagelijks ontzettend veel bezocht en gekookt.

Het geheim van een goede curry

Voor mij is een curry echt geslaagd als het smaakt zoals een curry uit een Indiaas restaurant. Meestal bereik je dat effect niet met een potje of pakje. Ik maak daarom bijna al mijn curry’s zelf. Het lastige van curry’s zelf maken, is dat er vaak veel ingewikkelde ingredienten bij komen kijken. Citroengras heb ik bijvoorbeeld niet standaard op voorraad liggen en is ook niet eeuwig houdbaar. Ik probeer dus te werken met curry recepten die je kunt maken met kruiden en specerijen die je doorgaans in je voorraadkast hebt staan.

Kruidenla

Ik hoor weleens dat je kruidenla wel uitgebreider wordt als je vaak recepten van mij kookt. Sorry daarvoor! Maar aan de andere kant ook weer niet, want een uitgebreide kruidenla zorgt ervoor dat je makkelijkzonder pakjes en zakjes kunt koken. Ik probeer er wel op te letten dat de kruiden die ik gebruik, ook in veel andere recepten terug komen, zodat je een potje kruiden niet voor eenmalig gebruik hoeft aan te schaffen. Voor dit recept heb je garam masala, paprikapoeder, kardemon, kurkuma en kerriepoeder nodig.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Lekkere vegetarische curry’s

Benieuwd naar andere lekkere vegetarische curry recepten? Probeer dan deze:

Tofu tikka masala curry
Maak nu zelf je eigen tofu tikka masala met zelf gemarineerde tofu. Moeilijk? Nee hoor, dat valt reuze mee! De marinade maak je van Griekse yoghurt, kurkuma, garam masala en citroensap. Daarbij maak je een lekkere currysaus. Serveer met rijst en naan en je hebt de perfecte vegetarische curry!
Bekijk recept
Bloemkool tandoori
Deze vegetarische tandoori met bloemkool is een super smaakvol Indiaas gerecht. De tandoori marinade wordt gemaakt op basis van Griekse yoghurt en Indiase kruiden en specerijen. Dit recept is makkelijk om te maken.
Bekijk recept
Curry met broccoli
Deze vegetarische curry met broccoli maak je zonder pakjes en zakjes en zonder hele ingewikkelde ingrediënten. Gewoon met kruiden uit je eigen keukenla! De curry is super smaakvol en staat binnen 20 minuten op tafel. Een heerlijke doordeweekse vegetarische maaltijd, ook voor kinderen!
Bekijk recept

Paneer korma curry

Deze heerlijke curry maak je zonder pakjes en zakjes. Korma is een milde, toegankelijke curry. Deze korma is gemaakt met paneer, een Indiase kaas. Paneer kun je tegenwoordig in de Nederlandse supermarkt kopen. Een makkelijk gerecht als je eens een verrassende curry op tafel wilt zetten.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenIndiaas
TrefwoordCurry, Kidsproof, Paneer korma, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram basmatirijst
  • arachide olie of zonnebloemolie
  • 225 gram paneer
  • 1 ui middelgroot
  • 3 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel garam masala
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kardamonpoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 50 gram cashewnoten
  • 200 gram santen
  • 1 blokje groente bouillon + 500 ml kokend water

Optioneel

  • 800 gram groente zoals broccoli of sperziebonen
  • naanbrood

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm een scheut arachideolie in een hapjespan. Snij de paneer in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm. Bak de paneer in de olie totdat de blokjes goudbruin kleuren. Haal de paneer uit de pan en zet apart.
  • Schil de ui, gember en knoflook en doe in een blender. Pureer tot de gladde curry pasta, samen met 100 ml arachideolie, de garam masala, kurkuma, paprikapoeder, kardemon, kerriepoeder en cashewnoten.
  • Doe de currypasta in de hapjespan en voeg het bouillonblokje, de santen en 500 ml kokend water toe. Laat 10 minuten pruttelen.
    Voeg de paneerblokjes toe en serveer met rijst.

Optioneel

  • Serveer met gekookte broccoli, spinazie, sperziebonen en/of naanbrood.

Kidsproof tips

  • Deze milde curry is echt een kindervriend. 
  • Je kunt de curry ook met sperziebonen of broccoli eten, in plaats van met paneer. 
Curry zonder pakjes en zakjes vegetarisch
Paneer korma curry