Deze vegetarische curry met broccoli heb ik gemaakt zonder pakjes, zakjes of potjes. Gewoon met kruiden die ik normaal al in de keukenla heb liggen. De curry viel hier erg goed in de smaak. Zowel de kids, als wij zelf hebben er heerlijk van gegeten.

Curry zonder pakjes en zakjes

Ik kook zelf zelden met pakjes, zakjes en potjes. Ik hou ervan als ik weet wat er in mijn gerechten ga en daar heb ik dan ook graag grip op. Met pakjes, zakjes en potjes weet je dat maar nooit, dus die vermijd ik zoveel mogelijk. Maar op het gebied van curry vind ik dat weleens lastig moet ik zeggen. Want als je zoekt naar lekkere curry’s zonder pakjes en zakjes, dan krijg je vaak een waslijst met ingredienten die ik niet zo maar in huis heb en soms zelf niet in de supermarkt verkrijgbaar zijn. En dan sta ik ineens voor een dilemma: moet ik dan toch een potje kopen, reis ik de hele stad af om m’n boodschappenlijstje af te vinken, of kan het ook anders? Zo’n heel boodschappenlijstje afvinken vind ik geen optie, daar heb ik simpel genoeg niet genoeg tijd voor met twee kleine kinderen thuis en een baan. Vandaar dus dat ik me ben gaan verdiepen in ‘kan het ook anders’?

Deze ingrediënten heb ik wél in huis!

En ja, het kan ook wel anders! Ik maakte deze curry met allemaal ingredienten die ik al in huis had. En het was echt heerlijk! Ik moet toegeven dat ik vrij veel kruiden in mijn keukenla heb. Misschien wel iets meer dan gemiddeld, maar al die kruiden gebruik ik regelmatig. Ze zijn dus zeker de moeite van het aanschaffen waard, mocht je nog niet alles in huis hebben. Deze kruiden zijn namelijk de basis voor heel veel Aziatische en Mexicaanse gerechten.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Curry zonder pakjes en zakjes en potjes

Kidsproof curry

Bij curry denk je misschien niet meteen aan kidsproof, maar het tegendeel is waar. De saus van curries vinden kinderen vaak heerlijk! Die van mij smullen er echt van!

Curry met broccoli

Deze vegetarische curry met broccoli maak je zonder pakjes en zakjes en zonder hele ingewikkelde ingrediënten. Gewoon met kruiden uit je eigen keukenla! De curry is super smaakvol en staat binnen 20 minuten op tafel. Een heerlijke doordeweekse vegetarische maaltijd, ook voor kinderen!
3.80 van 15 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenAziatisch, Indiaas
TrefwoordBroccoli, Curry, Kidsproof, Vegetarisch, Zonder pakjes en zakjes
Porties4 personen

Ingrediënten

Voor de currypasta

 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 cm gember
 • 7 gram verse koriander
 • 1 theelepel gemalen koriander
 • 1 theelepel kurkuma
 • 1 theelepel cayenne peper
 • 1 theelepel garam masala
 • 1 theelepel komijnzaad
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 1 theelepel zout
 • 3 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie

Overig

 • 1 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
 • 1 broccoli
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 paprika
 • 300 gram (zilvervlies)rijst
 • 400 ml kokosmelk

Optioneel

 • 1 handje cashewnoten
 • 100 ml water
 • 2 theelepels maizena

Instructies

 • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Doe de ingrediënten voor de currypasta in een kruidenmolen of blender en pureer tot een gladde pasta.
 • Was de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli in ongeveer 4 minuten beetgaar.
 • Snij de ui en knoflook fijn en de paprika in stukjes. Verwarm een eetlepel arachideolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de paprika na ongeveer een minuut toe.
 • Bak de paprika een aantal minuten en voeg dan de currypasta toe. Blus de pasta met de kokosmelk. Laat de currysaus lekker pruttelen tot de paprika gaar is. Dit duurt 5-10 minuten.
  Afhankelijk van de kokosmelk die je hebt gebruikt, moet je de curry misschien verdunnen met water, of juist binden met maizena of allesbinder.
  Breng eventueel op smaak met zout en peper.
 • Roer nu de broccoli door de saus. Serveer met de rijst.

Optioneel, om te garneren

 • Bak de cashewnoten in een scheut olie tot ze mooi goudbruin kleuren. Garneer de curry met de cashewnoten.

Kidsproof tips

 • Kinderen zijn vaak gek op curry! Je moet het alleen niet te pittig maken, want daar zijn de meeste kinderen vaak niet zo dol op. Maar de saus an sich valt vaak goed in de smaak! 
 • Je kunt deze curry ook met andere groente maken, mocht broccoli bij jou thuis niet gegeten worden.