Chili sin carne meets gevulde paprika

Dit recept is combineert het beste van twee werelden: chili sin carne en gevulde paprika. De paprika’s zijn gevuld met een lekker Tex Mex prutje van bonen, mais en courgette.

Koolhydraatarm vegetarisch recept

Deze gevulde paprika’s zijn redelijk koolhydraatarm. Ze zijn gevuld met bonen en mais. De bonen bevatten natuurlijk wel koolhydraten, maar deze zijn meervoudig, of complex. Dit is een stuk gezonder dan enkelvoudige koolhydraten zoals in pasta of rijst zitten. Kortom, dit gerecht kun je met een gerust gevoel eten.

Serveer eventueel met rijst of orzo

Heb je toch behoefte aan wat extra koolhydaten? Serveer dan met rijst of met orzo.

E-book

12 vega(n) kerst recepten

Keuze uit: 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, 2 nagerechten en 6 bijgerechten.

✓ makkelijk te meal preppen; voor een stressvrij kerstdiner

✓ 9 vegan en 3 vega recepten met vegan opties

✓ Voor slechts 5,99 ipv 7,99

✓ inclusief 7 tips voor een duurzaam kerstinder

Gevulde paprika’s meal preppen

Gevulde paprika’s zijn ideaal om van tevoren te bereiden. Volg gewoon het recept, maar sla het bakken in de oven nog even over. Pak de paprika’s goed in met aluminiumfolie en bak ze later, op het moment wanneer jij ze wilt serveren.

Mexicaans feestje op tafel

De Tex Mex keuken is één van mijn favoriete keukens. Je kunt oneindig variëren met de heerlijke smaken en kleuren. Ik hou ervan om een monkey platter te serveren waarbij iedereen zijn eigen tortilla kan vullen. Maar ook enchilada’s met zoete aardappel uit de oven vind ik echt een aanrader!

Vegetarische gevulde paprika met Mexicaanse bonen en mais

Maak heel eenvoudig deze lekkere vegetarische paprika's, met een Mexicaanse vulling. De paprika's zijn gevuld met kidney bonen, courgette en mais. Deze paprika's zijn ideaal om te meal preppen.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
GangBijgerecht, Hoofdgerecht
KeukenMexicaans, Texmex
TrefwoordGevulde paprika, Kidsproof, Mexicaans, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 240 gram kidney boon uitlekgewicht, uit blik van 400 gram
  • 285 gram mais uitlekgewicht, uit blik van 300 gram
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruiden super makkelijk zelf te maken met dit recept, of uit een zakje
  • zout
  • peper
  • 6 paprika
  • 1 handje geraspte kaas belegen kaas, of cheddar

Optioneel

  • 200 gram creme fraiche
  • chipotle saus
  • verse koriander

Instructies

  • Verawrm de (hetelucht)oven voor op 200 graden en leg een bakplaat of een grote ovenschaal met bakpapier klaar.
  • Snij de ui en knoflook fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook.
  • Was de courgette en snij in blokjes. Voeg toe aan de ui en bak ongeveer 5 minuten.
  • Laat de bonen en mais even uitlekken en voeg toe aan de courgette. Roer ook 2 eetlepels Mexicaanse kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper en eventueel wat chipotle saus voor wat extra spice en Tex Mex twist.
  • Was de paprika's en snij in de lengte doormidden. Ik vind het mooi als het steeltje er nog op zit, dus die snij ik ook mee doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's op het bakpapier.
  • Vul de paprika's met de groente. Dek de bakplaat of ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 25 minuten in de oven. Verwijder het folie, bestrooi met de geraspte kaas en bak nog eens 8 minuten.

Optioneel

  • Serveer eventueel met wat creme fraiche met chipotle saus erdoor. Hak wat koriander fijn en garneer de paprika's hiermee.

Kidsproof tips

  • Onze kids zijn gek op Mexicaans; bonen en mais vinden ze heerlijk en paprika ook. 
  • Valt courgette niet in de smaak? Vervang deze dan door 400 gram cherry tomaat. 
Gevulde paprika met chili con carne
Vegetarische gevulde paprika met Mexicaanse bonen en mais