Makkelijke doordeweekse maaltijd
Deze pasta met zelfgemaakte rode pesto is een perfect voorbeeld van een makkelijke doordeweekse maaltijd. Pasta is voor mij echt comfort food en wordt door mijn kinderen ook naar hartelust gegeten. Ik heb dan ook veel pastarecepten uitgewerkt en ik zit nog steeds vol met inspiratie. Nu ben ik sowieso dol op pasta met pesto, maar ik vind het nog nét wat lekkerder als je de pesto zelf maakt. En laat dat nou helemaal niet moeilijk zijn! De pesto is gemaakt op basis van cherrytomaat, zongedroogde tomaat en paprika.
Ingrediënten voor zelfgemaakte rode pesto
- 2 paprika’s rood, oranje of geel
- 500 gram cherrytomaten
- 2 teentjes knoflook
- 75 gram zongedroogde tomaten
- olijfolie
- zout
- peper
- 3 eetlepels pijnboompitten
Pasta met een vleesvervanger
Wil je iets meer eiwitten eten en dit recept toch vegetarisch houden? Bak dan wat vegetarische stukjes en roer deze aan het einde door de pasta. Ik gebruik hiervoor Peas Maker stukjes en als je het mij vraagt is dit dé vleesvervanger! Het recept met vegetarische stukjes heb ik natuurlijk ook voor jullie.
Meer vegetarische pastarecepten
Ben je net als ik dol op pasta? Ik heb een aantal lekkere varianten op een rij gezet!
Pasta met zelfgemaakte rode pesto
Ingrediënten
- 320 gram (volkoren) penne of een andere pastasoort
- 2 paprika rood, oranje of geel
- 500 gram cherrytomaten
- 2 teentjes knoflook
- 75 gram zongedroogde tomaten
- olijfolie
- zout
- peper
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 150 gram buffel mozzarella
Instructies
- Verwarm de oven voor op grillstand en zet een grote ovenschaal klaar.
- Was de paprika en snij in grove stukken. Leg zeg ze in de ovenschaal. Was de cherrytomaatjes en verdeel ze over de paprika. Leg de knoflookteentjes tussen de groente. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Grill de groente in de oven op grillstand. Na 10-20 minuten heb je pruttelende tomaatjes met een klein beetje bruin/zwart velletje.
- Kook intussen je pasta gaar volgens de verpakking, giet af, besprenkel met olijfolie zodat het niet gaat plakken en zet even apart.
- Doe 3/4 van de tomaat en paprika in de blender en pureer deze samen met de knoflookteentjes, zongedroogde tomaten, 2 eetlepels pijnboompitten, wat olijfolie en 3 eetlepels water tot een gladde, smeuige saus.
- Meng de pestosaus en de rest van de gegrilde cherrytomaten en paprika door de pasta. Serveer met stukjes buffel mozzarella en garneer eventueel met verse basilicum.
Kidsproof tips
- Wil je deze pasta nog meer kidsproof hebben? Pureer dan alle paprika en cherrytomaat. Zo heb je een pasta pesto zonder stukjes groente.Â
Review