Makkelijke ovenschotel met broccoli
Zeg je comfort food dan zeg je ovenschotel! Deze ovenschotel met broccoli is heel fijn te meal preppen. Als je mij al wat langer volgt dan weet je wel dat ik het ideaal vind als ik maaltijden kan voorbereiden. Kook de orzo en broccoli en breng deze op smaak met peper zout en kruiden. Leg de orzo in een ovenschaal, dan de broccoli en verdeel daarna de mozzarella, kaas en broodkruim erover. Makkelijker kan het niet toch? Ben je op zoek naar meer ovenschotels? Probeer dan eens mijn ovenschotel met romanesco? Of bijvoorbeeld de heerlijke enchilada ovenschotel.
Wat is orzo?
Orzo is een pastasoort dat qua uiterlijk veel weg heeft van een rijstkorrel. Ik ben er dol op! Orzo geeft een lekkere bite aan je gerecht en lepelt toch makkelijk weg. In de meeste supermarkten is orzo goed te verkrijgen, alleen de volkoren variant ligt nog niet overal in de schappen.
Meer recepten met orzo
Ingrediënten voor de ovenschotel met broccoli
- 320 gram (volkoren) orzo
- 2 broccoli
- 125 gram creme fraiche light
- 75 gram geraspte kaas
- 200 gram mozzarella
- 2 boterhammen of 50 gram panko of paneermeel
- zout
- peper
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
Heb je oud brood over? Verkruimel het tot broodkruim. In combinatie met wat zout, peper, Italiaanse kruiden en olijfolie krijg je een heerlijk korstje op je ovenschotel.
Ovenschotel met orzo, broccoli en broodkruim
Ingrediënten
- 320 gram (volkoren) orzo
- 2 broccoli
- 125 gram creme fraiche light
- 75 gram geraspte kaas
- 200 gram mozzarella
- 2 boterhammen of 50 gram panko of paneermeel
- zout
- peper
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschotel klaar.
- Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer de creme fraiche en de helft van de geraspte kaas door de orzo. Doe de orzo in de ovenschaal.
- Was de broccoli en snij in kleine roosjes. Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper en een halve theelepel Italiaanse kruiden. Verdeel de broccoli over de orzo.
- Snij de mozzarella in kleine stukjes. Doe het (oud) brood in een blender of kruidenmaler en maal fijn tot broodkruim. Breng op smaak met zout en peper, een halve theelepel Italiaanse kruiden en een eetlepel olijfolie.
- Verdeel het broodkruim over de broccoli en vervolgens ook de mozzarella stukjes en de geraspte kaas. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Kidsproof tips
- Dit is een ideale ovenschotel voor kinderen.Â
- Zijn stukjes groente bij jullie thuis een probleem? Pureer de broccoli dan met de creme fraiche en een beetje kookvocht van de broccoli. Roer de gepureerde broccoli door de gekookte orzo.Â
Review