Bietenspread
Bietenspread is een heerlijke en voedzame dip die je op veel verschillende manieren kunt gebruiken. Hij is perfect om meer groenten te eten.
In deze blog vind je een recept voor bietenspread met limabonen. Deze spread is niet alleen lekker, maar ook erg voedzaam. Limabonen zijn een goede bron van eiwitten en vezels, en bieten zijn rijk aan vitamines en mineralen.
Variaties voor bieten hummus
Deze bietenspread is een variant op bieten hummus. De spread is gemaakt met limabonen, in plaats van kikkererwten. Wil je de hummus variant maken? Vervang de limabonen door kikkererwten. Je hebt dan een heerlijke bieten hummus.
- Voeg voor een extra pittige spread een theelepel chilipoeder toe.
- Voor een romige spread voeg je 1 eetlepel Griekse yoghurt of plantaardige kwark toe.
- Voor een zoetere spread voeg je 1 eetlepel honing of agavesiroop toe.
Hoe kun je zelfgemaakte groentespread bewaren?
Deze bietenspread kun je 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt de spread ook invriezen. Dan is de spread 3 maanden houdbaar. Ontdooi de spread rustig in de koelkast.
Meer vega recepten met biet?
Wil je vaker lekker eten met bietjes? Probeer dan ook eens een van deze recepten. Of neem een kijkje op mijn bieten pagina.
Bietenspread / bieten hummus
Ingrediënten
- 250 gram biet voorgekookt
- 200 gram limaboon of cannelliniboon; 120 gram uitlekgewicht
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels tahin
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 0,5 theelepel komijnzaad gemalen
- 0,25 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 handje bieslook
- zout
- peper
Instructies
- Snij de bietjes in blokjes. Doe ze in een blender of foodprocessor.
- Laat de bonen uitlekken en spoel ze af. Voeg ze toe bij de bietjes.
- Voeg ook een teentje knoflook, zonnebloemolie, citroensap, komijnzaad en paprikapoeder toe. Pureer tot een gladde spread.
- Breng op smaak met zout en peper. Garneer met stukjes geknipte bieslook.
- Je kunt de spread 3 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt de spread ook invriezen. Dan is hij 3 maanden houdbaar.
Kidsproof tips
- Deze spread is ook heel lekker voor kinderen. Je kunt de spread nog iets zachter van smaak maken door de geroosterde paprikapoeder te vervangen door milde paprikapoeder.Â
Review