Bieten risotto: een kleurrijk vegetarisch risotto recept

Zin in een kleurrijk en smaakvol gerecht? Dan moet je deze bieten risotto absoluut eens maken. Met rode biet en sugar snaps krijg je een kleurrijk tafereel op je bord. De zachte geitenkaas geeft een extra dimensie aan smaak en zorgt voor extra romigheid. Een ideale aanvulling op de zoetheid van de bieten.

Recept voor vegetarische bieten risotto
Bieten risotto met geitenkaas en sugar snaps

Ode aan de rode biet

Bieten zijn een geweldige bron van voedingsstoffen, zoals vezels, vitamines en mineralen, en ze brengen ook prachtige heldere roze tot paarse kleuren in gerechten. Door bieten te verwerken in een risotto, krijg je een prachtig gekleurde maaltijd. De aardse en lichtzoete smaak van bieten past perfect bij de romige textuur van risotto, waardoor een heerlijk gebalanceerd gerecht ontstaat.

Ingredienten voor bieten risotto met geitenkaas en sugar snaps

Haal de volgende ingredienten in huis voor risotto voor 4 personen:

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

  • 2 stengels bleekselderij
  • 25 gram (room)boter
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 320 gram risottorijst
  • 2 blokjes groentenbouillon en 1 liter kokend water
  • 1000 gram biet voorgekookt
  • 200 ml bietensap
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 250 gram sugar snaps
  • 30 gram walnoten
  • zout
  • peper

De gouden tip voor extra umami in je groente bouillon

Ik maak mijn risotto’s altijd met groente bouillon. Het lekkerste is natuurlijk om zelf een groente bouillon te trekken van groente. Maar soms heb je daar gewoonweg de tijd niet voor. Daarom gebruik ik ook regelmatig biologische groente bouillon blokjes. Onlangs kreeg ik een geweldige tip van de kok van restaurant Stroom in Lent. Hij voegde steranijs toe aan de groente bouillon. Dat geeft een heerlijke diepe en rijke smaak aan de bouillon. Dat moet je absoluut eens proberen!

Recept voor vegetarische bieten risotto
Bieten risotto met geitenkaas en sugar snaps

Meer vegetarische risotto recepten

Risotto eet ik het liefst wekelijks. Zo lekker vind ik het. Ik heb daarom inmiddels heel veel risotto recepten ontwikkeld en gedeeld op mijn website. Ik ben benieuwd wat je van deze risotto toppers vindt.

Vegan risotto met palmkool
Dit is een heerlijk vegan recept met palmkool. Heerlijk romige risotto met knapperig gebakken palmkool. Genieten!
Bekijk recept
De lekkerste pompoenrisotto
Zin in herfst op je bord? Deze vegetarische pompoenrisotto met salieboter is dan echt jouw perfecte bordje comfort food. Je maakt het met gegrilde pompoen uit de oven. Makkelijk en ontzettend lekker.
Bekijk recept
Risotto met gegrilde tomaat
Dit is een van de makkelijkste en lekkerste risotto recepten die er zijn. De gegrilde tomaten zorgen voor een lekker zoete smaak. De risotto staat binnen 25 minuten op tafel. Ook lekker om te eten met kinderen.
Bekijk recept
Recept voor vegetarische bieten risotto
Bieten risotto met geitenkaas en sugar snaps

Bieten risotto met geitenkaas en sugar snaps

Ontdek de betoverende smaak van bieten risotto! Met zijn prachtige kleur en heerlijke aroma's is het een verrukkelijke en gezonde keuze voor een hartverwarmende maaltijd.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordBiet, Kidsproof, Risotto, Vegetarisch
Porties4 People

Ingrediƫnten

  • 2 stengels bleekselderij
  • 25 gram (room)boter
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 320 gram risottorijst
  • 2 blokjes groentenbouillon en 1 liter kokend water
  • 1000 gram biet voorgekookt
  • 200 ml bietensap
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 250 gram sugar snaps
  • 30 gram walnoten
  • zout
  • peper

Optioneel, om te garneren

  • bladgroen of verse tuinkruiden voor garnering

Instructies

  • Verwarm een hapjespan en smelt hierin de boter en olijfolie.
    Snij de ui en bleekselderij fijn en bak deze in de olijfolie. Voeg de risottorijst na 1 minuut toe en bak deze 1 minuut mee totdat de rijst glazig oogt.
  • Rasp de bietjes met een mandoline of keukenmachine. Roer
  • Blus de rijst af met een scheut groentebouillon. Zet je pan nu wat lager, op middelhoog vuur. Roer de rijst goed door en schenk steeds wat groente bouillon bij tot deze is opgenomen door de rijst.
    Roer de geraspte bietjes door de risotto.
    Blijf roeren en bouillon bijschenken tot de rijst bijna gaar is, hij mag nog een bite hebben. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
    Giet nu de bietensap erdoor en laat dit inkoken.
  • Blancheer intussen de sugar snaps of peultjes 2 minuten in kokend water. Giet af en spoel af met ijskoud water.
  • Kruimel 3/4 van de geitenkaas over de risotto en roer ook de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met de zout en peper.
    Garneer met de sugar snaps en wat bladgroen of verse tuinkruiden en de rest van de geitenkaas.

Kidsproof tips

Extra kidsproof tips
  • Dit recept is al erg kidsproof doordat de bietjes zijn gepureerd. Ook het roze/paarse kleurtje is vaak erg aantrekkelijk voor kids.Ā 
  • Lust jouw kind geen geitenkaas? Gebruik dan wat creme fraiche of alleen Parmezaanse kaas
  • Eet jouw baby ook mee? Dit gerecht is ook heel lekker voor baby’s! De bouillonblokjes en kaas zijn nog niet zo goed voor de jonge maagjes. Wat je kunt doen, is de bouillonblokjes en kaas tot het einde bewaren en de rijst opgieten met heet water. Aan het eind hou je een portie voor jouw baby apart en voeg je de bouillon en kaas toe.Ā