Naanbrood vind ik heerlijk bij currygerechten, of als snack met een lekkere tapenade. Deze zomer ben ik met mijn beste vriendin naar een aanschuiftafel geweest van Salt Magazine. De aanschuiftafel stond in het teken van allerlei broodgerechten. Zo hebben we geleerd om naanbrood te maken met slechts 3 ingredienten: griekse yoghurt, zelfrijzend bakmeel en zout. Het is echt super simpel, snel en lekker! Maak er een lekkere dip of curry bij en je bent compleet!
Naanbrood met slechts 3 ingrediënten
Wist je dat naanbrood heel makkelijk is om zelf te maken? Je hebt slechts 3 ingredienten nodig en deze heb je vaak wel in huis.
Portiesnaanbroodjes
Ingrediënten
- 200 gram zelfrijzend bakmeel Heb je geen zelfrijzend bakmeel in huis? Het werkt ook met 200 gram Bloem en 6 gram bakpoeder
- 150 gram griekse yoghurt of volle yoghurt
- 3,5 gram zout
Kruidenolie
- 50 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels za’atar
- peper
- zout
Instructies
- Meng de bloem, yoghurt en zout. Kneed deze samen tot een soepel deeg. Je deeg moet elastisch en wat kleverig aanvoelen. Om het deeg wat minder te laten plakken, kun je wat olijfolie toevoegen.
- Verdeel het deeg in 6 stukken. Pak 1 stuk deeg en rol het mooi plat. Smeer het deeg in met de kruidenolie.
- Bak de broodjes in een grilpan of grilijzer. Als je een pan hebt, gril je het brood ongeveer 2 minuten per pan. Heb je een grilijzer, dan ben je in 3 minuten klaar.
Wil je dit recept opslaan? Maak dan snel en gratis een eigen account aan!
Lekker met een tapenade of bij een Indiase curry.
Review