Haloumi is een hele leuke kaassoort: deze kaas kun je namelijk grillen. Ideaal voor op de bbq en ook heel lekker in een salade. En dat is precies wat ik voor je heb gemaakt. Deze salade met halloumi, avocado, komkommer en cherrytomaat is een echte gezonde smaakbom.

Dit is een heerlijke salade met halloumi, zwarte bonen, zoete aardappel en champignons, geïnspireerd op een recept van Chickslovefood. Een lekker bijgerecht, maar ook heel erg geschikt als lunch of voorgerecht. De salade staat in 20 minuten op tafel!

[ingredients title=”Dit heb je nodig voor één bijgerecht”]

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

  • Halve zak veldsla
  • 1 pakje halloumi
  • 6 champignons
  • 1 zoete aardappel
  • 100 gram zwarte bonen uit blik
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

[/ingredients]

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  2. Pak een kom en doe hier de veldsla in. Laat de bonen uitlekken en verdeel ze over de sla.
  1. Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes. Leg ze op het bakpapier en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak 15-20 minuten in de oven tot de aardappelblokjes gaar zijn.
  2. Snij de halloumi in plakken van 0,5-1 cm dik. Gril de haloumi in een grilijzer op de hoogste stand (niet invetten), of in een grilpan. De haloumi is klaar als buitenkant mooi goudbruin is, dit duurt ongeveer 5 minuten per kant.
  3. Snij de champignons en bak ze in een hapjespan. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de champignons, zoete aardappel en halloumi toe aan de salade. Besprenkel met olijfolie. Heerlijk!

[/directions]

Extra kidsproof tips:

  • Houd jouw kind niet van sla? Maak dan een apart bakje zonder sla, met de ingrediënten die hij wel lekker vindt. Zoete aardappel en zwarte bonen vallen vaak wel in de smaak. Zo kan je kind toch mee eten van de salade.