Ook ik heb soms geen zin om te koken. Ik heb wel ALTIJD zin om lekker te eten. Dit recept is zeer geschikt voor dat soort momenten. Het is weinig moeite en toch heel erg lekker! Bladerdeegpizza maak je van (je raad het al) bladerdeeg met daarop je favoriete ingrediĆ«nten. Hieronder geef ik je 3 super smaakcombinaties om je bladerdeegpizza’s mee te beleggen.
De pizza met rode kool lonkt misschien niet meteen naar je, maar ik kan je zeggen dat dit juist de lekkerste van alle drie is! Deze smaakcombinatie heb ik voor het eerst gegeten in Bologna. Ik was daar op stedentrip met Eric en we kwamen een authentieke pizza deli tegen. Ik vroeg hem om de lekkerste vegetarische pizza en toen kreeg ik een pizza met rode kool, rode ui, creme fraiche, mozzarella, zout en peper. Werkelijk hemels!
De pizza’s kun je maken als voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerecht, snack of lunch. Kortom: op elk moment van de dag. Als ik de pizza’s als hoofdgerecht eet, ga ik uit van 2-3 vellen bladerdeeg pp en daarnaast een rijke salade.
Bladerdeeg pizza op 3 manieren
Ingrediƫnten
- 8 vellen bladerdeeg
- 150 gram creme fraiche
Pizza #1: rode kool, met creme fraiche
- 75 gram rode kool gesneden in hele dunne reepjes
- 1 kwart rode ui fijn gesneden
Pizza #2: peer met geitenkaas
- 2 peer geschild en in dunne plakjes gesneden
- 50 gram zachte geitenkaas gekruimeld
Pizza #3 courgette met creme fraiche
- 1 halve courgette in dunne plakjes gesneden
- 1 kwart rode ui fijn gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg alvast een bakplaat klaar met bakpapier.
- Leg de vellen bladerdeeg op het bakpapier en smeer de vellen in met een dun laagje creme fraiche
Pizza #1
- Verdeel de rode kool en de rode ui over de bladerdeeg. Breng op smaak met zout en peper
Pizza #2
- Verdeel de peren over de bladerdeeg en kruimel de geitenkaas eroverheen.
Pizza #3
- Verdeel de courgette over de bladerdeeg en strooi de rode ui eroverheen. Breng op smaak met zout en peper.
Kidsproof tips
- De pizza met peer en geitenkaas is meestal favoriet bij de kids. Houdt jouw kind niet van geitenkaas? Dan kun je deze vervangen door mozzarella of geraspte kaas.Ā
- Er zijn natuurlijk nog vele andere smaakcombinaties mogelijk, zoals paprika met mozzarella, champignon met tijm en pecorino en zo kan ik nog wel even door gaan :).Ā
Review