Deze mosterdsoep ontstond spontaan doordat ik nog wat postelein had die op moest. Mosterdsoep is vaak erg romig en vet. Nu heb ik daar niks op tegen hoor, maar ik ben even gaan experimenteren of ik een gezonde variant op mosterdsoep kon maken. En dat is gelukt! Ik heb de mosterdsoep gepimpt met postelein. Deze had ik nog in de koelkast liggen, want hij zit in de herfst regelmatig in mijn biologische groententas. Ik kan me voorstellen dat je niet standaard postelein in huis hebt liggen. Het is zelfs niet altijd in de supermarkt te verkrijgen. De postelein is makkelijk te vervangen door elke andere slasoort; bladsla, krulsla etc. Rucola en raapstelen vind ik zelf iets minder geschikt omdat die meteen wat pittiger smaken, maar als je daarvan houdt, heb je een heerlijke soep! Lekker als lunch, voorgerecht of bijgerecht. Tip: doe er wat zelfgemaakte croutons in!
Gezonde mosterdsoep
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 300 gram postelein of een andere slasoort
- 1 eetlepel grove mosterd
- 2 blokjes groentenbouillon
- 100 gram creme fraiche
- 2 stengels bosui
- 1 handje pompoenpitten
Instructies
- Snij de ui en knoflook fijn en bak in een scheutje olijfolie in een soeppan. Voeg na 2 minuten de postelein en de mosterd toe en bak deze kort mee. Blus af met een liter water en doe de bouillonblokjes erbij. Laat de soep nu 10 minuten koken op laag vuur.
- Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep.
- Serveer met een lepel creme fraiche, wat bosui ringetjes en pompoenpitten.
Kidsproof tips
- Een groen soepje klinkt misschien niet typisch kidsproof, maar Joppe heeft de soep in één teug opgedronken. De soep is lekker dun en mild van smaak, dus zeker een kindvriendelijke optie.
Review