In de winter eet ik significant minder salades dan in de zomer. Toch vind ik salades nog steeds heerlijk en experimenteer ik zo nu en dan met een winterse salade. Zo ontstond deze orzo met kalettes en zoete aardappel.

Ken je kalettes al? Dit is een nieuwe soort groenten, een kruising tussen boerenkool en spruitjes. Ik vind het heel lekker! Je kunt de kalettes ook vervangen door spruitjes, als je die toevallig in huis hebt, of lekkerder vindt.

Ik maakte deze salade als lunch, maar je kunt het ook als maaltijdsalade serveren.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Maaltijdsalade van orzo met zoete aardappel en kalettes

Deze winterse maaltijdsalade is een heerlijke vegetarische maaltijdsalade. De kalettes kun je eventueel vervangen door spruitjes. 
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangBijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
KeukenFusion
TrefwoordKalettes, Maaltijdsalade, Orzo, Vegetarisch, Winter
Porties2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 grote zoete aardappel
  • 160 gram orzo
  • 250 gram kalette
  • 1 handje cranberries
  • 75 gram feta
  • 1 blokje groenten bouillon

Voor de dressing

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar. 
  • Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 1×1 cm. Leg de zoete aardappel op de bakplaat. 
    Haal de onderkantjes van de kalettes en leg de kalettes op de bakplaat. 
    Besprenkel de kalettes en zoete aardappel met olijfolie, zout en peper. Bak deze ongeveer 15 minuten in de oven tot de groenten mooi gaar zijn. 
  • Kook intussen de orzo in water met een bouillonblokje gaar in ongeveer 10-12 minuten. Giet de orzo af en doe deze in een slakom. 
  • Kruimel de feta over de orzo, voeg de cranberries en de gegrilde zoete aardappel en kalettes toe. 
  • Maak nu de dressing door de olijfolie, ahornsiroop, zout en peper te mengen. Sprenkel over de salade. Eet smakelijk!

Kidsproof tips

  • Kinderen vinden deze salade vaak lekker als je de kalettes (of spruitjes) achterwege laat.Ā