Super snel vegetarisch salade recept
Deze Mexicaanse salade met kidneybonen en mais is ƩƩn van de simpelste en lekkerste salades die ik ken. Men neme: een blikje kidneybonen, een blikje mais en een hoop groente. Meng alle ingrediƫnten in een kom, maak er een frisse dressing bij en klaar is Kees. Serieus, zo simpel is het!
Mexicaanse salade all day every day
Deze salade kan ik de hele dag door wel eten. Hij is heerlijk als lunch. Je kunt deze salade prima meenemen als broodvervanger, want bonen en mais zorgen voor een vullend gevoel. Wij eten de salade vaak als bijgerecht, met wat nacho’s of brood. Je kunt de salade ook gebruiken als vulling voor een wrap. Kortom, je kunt er alle kanten mee op. Wat je ook doet, hij is heerlijk!
Wat is typisch Mexicaans eten?
Waar denk je aan als je aan Mexico denkt? Ik denk aan de zon, een sombrero, Tequila en heel veel lekker eten! Bij ons thuis eten we geregeld Mexicaans, of Tex Mex. Wraps, chili con carne (of in mijn geval: chili sin carne), maissoep, bonenschotels en nacho’s met zelfgemaakte guacemole mogen niet ontbreken op het lijstje van lekkere Mexicaanse gerechten! Ook vind ik het leuk om bepaalde recepten een Mexicaanse twist te geven (zoals bijvoorbeeld een Mexicaanse ovenschotel met orzo), zo smaakt het nĆ©t even anders.
Tex Mex recepten
Trouwe volgers weten het al lang; ik ben dol op Tex Mex gerechten. Daarom deel ik heel graag wat meer Mexicaanse recepten en hoop ik dat jij er net zo van geniet als ik!
Mexicaanse salade
Ingrediƫnten
Deze hoeveelheid is voor een voorgerecht of bijgerecht voor 4 personen, of lunch voor 2 personen. Voor een hoofdgerecht voor 4 personen verdubbel je de ingrediƫnten.
- 150 gram mais
- 160 gram kidney boon 125 gram uitlekgewicht
- 0,5 komkommer
- 2 tomaten
- 1 paprika
- 1 avocado
- 1 handje verse koriander
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 theelepels Mexicaanse kruidenmix zie recept op mijn blog, of een zakje met tacokruiden
- 1 limoen
Instructies
- Laat de kidneybonen en de mais uitlekken. Spoel af met koud water en doe in een grote (sla) kom.
- Was de groente. Snij de komkommer, tomaat, paprika en avocado in kleine stukjes. Doe alle ingrediƫnten in de kom.
- Maak de dressing van de sap van de limoen, de olie, verse koriander en de Mexicaanse kruidenmix. Sprenkel de dressing over de salade en roer goed door.
Kidsproof tips
- Deze salade eten wij heel vaak met de kids. Maak eventueel een apart bakje voor je kind waar je de groente uit laat die hij eventueel niet lekker vindt. Er zit genoeg lekkers bij voor een lekkere kidsproof salade!
- Je kunt de salade ook als monkey platter serveren. Maak aparte bakjes met alle ingrediĆ«nten en laat iedereen zelf zijn salade samenstellen. Dit werkt altijd perfect met kids.Ā
Review