Aziatische komkommersalade

Frisse salade met komkommer

Deze vegetarische komkommersalade is een super lekker bijgerecht of lunch! Je draait em super snel in elkaar en de dressing zorgt voor een ware smaakexplosie.

Komkommer seizoen

Kommer is een heerlijk verfrissende zomergroente. In Nederland zijn komkommers het hele jaar door verkrijgbaar in de supermarkt, maar in de zomer smaken ze een stuk lekkerder dan in de winter. Dat komt doordat de originele oogsttijd in de zomer is. Qua klimaat zijn dat de beste omstandigheden voor de komkommer. Het is dus niet voor niets dat men in de zomer spreekt van komkommer nieuws…

Ben je benieuwd andere zomer groente? Bekijk dan hier mijn overzichten met seizoensrecepten voor de maanden juli en augustus.

Biologische komkommer

Wil je toch in de winter komkommer eten? Ga dan voor een biologische komkommer. Hier zit veel meer smaak aan dan een niet biologische komkommer.

Ideaal bijgerecht bij een curry

Deze komkommersalade heb ik gemaakt met een Aziatische dressing. Ik maakte een simpele dressing van citroen, sojasaus, sesamolie en zonnebloemolie. Dit geeft een lekker Aziatisch smaakje aan de komkommer. Hierdoor vind ik het een perfect bijgerecht bij een rijsttafel of een curry. Wist je trouwens dat komkommer oorspronkelijk uit India komt? Dat maakt de combi met curry nóg beter!

Curry inspiratie

Wil je een lekkere curry serveren bij deze komkommersalade? Denk dan eens aan deze tofu tikka masala, of mijn curry met veel groente. Hou je van bloemkool? Dan is deze curry met bloemkool een heerlijk idee. Of liever een curry met broccoli? Dat kan ook!

Salade komkommer sojasaus

Aziatische komkommersalade

Deze salade van komkommer is een heerlijk vegetarisch bijgerecht of lunch. De salade is makkelijk en snel om te maken; het staat binnen 5 minuten op tafel. Lekker bij een curry of ander Aziatisch gerecht. 
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Gang: Bijgerecht, Lunch
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Aziatisch, Komkommer, Salade
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 0,5 sap van een citroen
  • 0,5 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel arachideolie alternatief: zonnebloemolie
  • 1 theelepel zwarte sesamzaadjes alternatief: blank sesamzaad
  • 1 handje verse koriander

Instructies

  • Was de komkommer en snij in schuine plakken. Doe de komkommer in een saladekom of schaal. 
  • Maak de dressing van de citroensap, sesamolie, sojasaus en olijfolie. Sprenkel de dressing over de komkommer en garneer met de sesamzaadjes. Eet smakelijk!
  • Hak de korianderblaadjes fijn en verdeel over de komkommer. Sprenkel ook de dressing erover.
    Garneer met wat sesamzaadjes.

Kidsproof tips

  • 50-50% kans dat jouw kind dit lust. Veel kinderen houden van komkommer, maar deze aziatische twist wordt niet door ieder kind gewaardeerd. Maak eventueel voor je kind een apart bakje met komkommer. 

Voedingswaarde

Calorieën: 13kcalKoolhydraten: 2gEiwitten: 1gVet: 1gVerzadigd vet: 1gZout: 16mgKalium: 102mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamin A: 71IUVitamine C: 2mgCalcium: 11mgIron: 1mg

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling