Bladerdeeg pizza’tjes op 3 manieren

          Vegetarische pizza van bladerdeeg

Ook ik heb soms geen zin om te koken. Ik heb wel ALTIJD zin om lekker te eten. Dit recept is zeer geschikt voor dat soort momenten. Het is weinig moeite en toch heel erg lekker! Bladerdeegpizza maak je van (je raad het al) bladerdeeg met daarop je favoriete ingrediënten. Hieronder geef ik je 3 super smaakcombinaties om je bladerdeegpizza’s mee te beleggen.

De pizza met rode kool lonkt misschien niet meteen naar je, maar ik kan je zeggen dat dit juist de lekkerste van alle drie is! Deze smaakcombinatie heb ik voor het eerst gegeten in Bologna. Ik was daar op stedentrip met Eric en we kwamen een authentieke pizza deli tegen. Ik vroeg hem om de lekkerste vegetarische pizza en toen kreeg ik een pizza met rode kool, rode ui, creme fraiche, mozzarella, zout en peper. Werkelijk hemels!

De pizza’s kun je maken als voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerecht, snack of lunch. Kortom: op elk moment van de dag. Als ik de pizza’s als hoofdgerecht eet, ga ik uit van 2-3 vellen bladerdeeg pp en daarnaast een rijke salade

Vegetarische pizza van bladerdeeg

Bladerdeeg pizza op 3 manieren

Als je weinig zin hebt om te koken, en wel zin hebt in lekker eten is dit recept ideaal voor jou! Ik geef je 3 snelle recepten voor de lekkerste vegetarische bladerdeegpizza’s. 
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Snack, Voorgerecht
Keuken: Fusion, Italiaans
Trefwoord: Bladerdeeg, Kidsproof, Pizza, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 vellen bladerdeeg
  • 150 gram creme fraiche

Pizza #1: rode kool, met creme fraiche

  • 75 gram rode kool gesneden in hele dunne reepjes
  • 1 kwart rode ui fijn gesneden

Pizza #2: peer met geitenkaas

  • 2 peren geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 50 gram zachte geitenkaas gekruimeld

Pizza #3 courgette met creme fraiche

  • 1 halve courgette in dunne plakjes gesneden
  • 1 kwart rode ui fijn gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg alvast een bakplaat klaar met bakpapier. 
  • Leg de vellen bladerdeeg op het bakpapier en smeer de vellen in met een dun laagje creme fraiche

Pizza #1

  • Verdeel de rode kool en de rode ui over de bladerdeeg. Breng op smaak met zout en peper

Pizza #2

  • Verdeel de peren over de bladerdeeg en kruimel de geitenkaas eroverheen. 

Pizza #3

  • Verdeel de courgette over de bladerdeeg en strooi de rode ui eroverheen. Breng op smaak met zout en peper. 

Kidsproof tips

  • De pizza met peer en geitenkaas is meestal favoriet bij de kids. Houdt jouw kind niet van geitenkaas? Dan kun je deze vervangen door mozzarella of geraspte kaas. 
  • Er zijn natuurlijk nog vele andere smaakcombinaties mogelijk, zoals paprika met mozzarella, champignon met tijm en pecorino en zo kan ik nog wel even door gaan :). 

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Pin it Print
Veganistische wraps Vegan wraps met linzen, sperziebonen, avocado en chipotlemayo
Boerenkoolsalade met gegrilde pompoen, granaatappel, geitenkaas en geroosterde amandelen Salade van boerenkool met pompoen en geitenkaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling