Deze soep komt hier absoluut vaker op tafel! De pan ging namelijk in no time leeg. Ik denk dat dat komt omdat de soep wat zoetig van smaak is door de gember siroop. En dat lusten de kids natuurlijk wel! Ik vond de soep zelf trouwens ook ontzettend geslaagd hoor! Voor mij was ie vooral geslaagd omdat het een lekker zoetzure smaak heeft, wat bite van de taugé en wat extra smaak van de omeletrolletjes. Kortom: een geslaagd experiment!
Chinees restaurant
Met mijn ouders gingen we vroeger weleens uit eten in een Chinees restaurant. Ik kan me de Chinese tomatensoep nog heel goed herinneren! In van die mooie wit blauwe porseleinen soepkommen, met een prachtige lepel erbij. Onlangs had ik ineens zin in zo’n Chinese tomatensoep, dus ik besloot deze zelf te maken. Na een klein beetje experimenteren kwam ik tot dit heerlijke vegetarische recept. Een aanrader dus!
Chinese tomatensoep met omeletreepjes
Ingrediënten
- 100 gram noedels
- zonnebloemolie of arachide olie
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel sambal
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 400 gram tomatenblokjes
- 400 gram (cherry) tomaten of een andere wat zoetere tomaat
- 1 liter groente bouillon
- 4 eetlepels gembersiroop
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel (rijst)azijn
Omelet
- 4 eieren
- zout
- peper
Om te garneren
- 100 gram taugé
- 2 stengels bosui
- verse koriander
Instructies
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Pel de ui en knoflook en snij fijn. Verwarm een scheut zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de sambal en tomatenpuree toe en bak een paar minuten.
- Was de tomaten en snij in partjes. Voeg de tomaten, de tomatenblokjes en de groente bouillon toe aan de pan en laat ongeveer 10 minuten koken. Voeg de gembersiroop, azijn en 2 eetlepels sojasaus toe.
- Doe intussen de eieren in een kom en klop goed los met een garde. Voeg 1 eetlepel sojasaus toe en wat zout en peper. Verwarm een scheut zonnebloemolie in een koekenpan. Giet hierin het eimengsel in de pan. Dek de pan af met een deksel en laat de omelet lekker stollen.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep en breng eventueel op smaak met zout en peper. Roer de gekookte noedels door de soep.
- Rol de omelet op en snij in plakjes. Garneer de soep met de omeletreepjes, een handje taugé, in ringen gesneden bosui en wat verse koriander.
Kidsproof tips
- Chinese tomatensoep is licht zoet van smaak door de gembersiroop. Dit maakt dat kinderen het vaak een lekker soepje vinden.
- De garnering kun je natuurlijk achterwege laten voor de kids.
Review