Zomerse couscous salade

Een couscous salade met aardbeien en feta, dat geeft mij meteen een vakantiegevoel! Het zomerseizoen is in volle gang, dus wat past daar beter bij dan een heerlijke zomerse salade? In deze tijden van het jaar vind ik het heerlijk om salades te maken met fruit, omdat dit nu op zijn lekkerst is. Heerlijke rode aardbeitjes, het liefst uit eigen tuin, combineer ik hier met feta. De dressing voor deze salade heb ik heel simpel gehouden. Vaak vind ik dat het lekkerst, dan komen alle smaken goed tot uiting. De combinatie van de fris fruitige azijn samen met de zachte olijfolie is fantastisch!

De perfecte dressing voor couscoussalade

Het geheim van deze salade zit in de dressing. Deze heb ik gemaakt met de aardbeien-rabarber azijn en extra vierge olijfolie met basilicum van Oil & Vinegar. Door de couscous alvast te laten wellen in de olie en azijn, worden de smaken perfect opgenomen. Hierdoor krijgt het gerecht een heerlijk frisse smaak.

Ik ben gek op salades én gek op de producten van Oil & Vinegar, dus ik ben erg blij dat ik voor hen een aantal recepten mag ontwikkelen. Eerder heb ik hartig recept mogen ontwikkelen waar ik gebruik maakte van een lekkere citroenpesto.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Zomer salade met couscous
Couscoussalade met aardbei, komkommer, avocado en feta

Ingrediënten voor de couscous salade

Deze couscous salade staat binnen 15 minuten op tafel. Ideaal dus als niet zo lang in de keuken wilt staan. Voor de salade heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 gram couscous (ongekookt)
  • 400 gram aardbeien
  • 150 gram komkommer
  • 1 avocado
  • 2 stengels bosui
  • 100 gram feta
  • 40 gram pistachenoten
  • 0,5 eetlepel extra vierge olijfolie met basilicum van Oil & Vinegar
  • 3 eetlepels aardbeien-rabarberazijn van Oil & Vinegar
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 handje verse munt
  • zout
  • peper

Meer salades met aardbeien

Ik ben gek op aardbeien. Ik eet ze alleen als ze in het seizoen zijn. In de winter zijn de aardbeien namelijk een stuk minder zoet. Ze komen dan uit Spanje, wat natuurlijk ook een stuk minder duurzaam is dan aardbeien uit ons eigen land. Omdat het aardbeienseizoen zo kort is, laat ik geen kans aan me voorbijgaan om aardbeien te gebruiken in salades. Hieronder deel ik nog een paar lekkere salades met aardbeien.

‘s Zomerse salade met aardbei en geitenkaas
Deze salade is ideaal voor een warme zomeravond. De lekker zoete aardbeien combineren perfect met de zachte geitenkaas en de balsamico azijn. Dus wil je een lekkere vegetarische zomer salade die binnen 10 minuten op tafel staat? Maak dan deze super simpele aardbei salade!
Bekijk recept
Salade met aardbei, wilde perzik, avocado en halloumi
Deze salade met halloumi, wilde perzik, aardbei en avocado is een topper in de zomer. Lekker zoet en een heerlijke bite door de halloumi. Een lekker bijgerecht of goed gevulde lunch!
Bekijk recept
Salade met gele bietjes, aardbei en perzik
Salades kun je niet genoeg eten in de zomer. Maak daarom eens deze heerlijke vegetarische salade met gele bietjes, aardbei, perzik en geitenkaas.
Bekijk recept

Zomerse couscous salade met aardbeien en feta

Op zoek naar een verrassend lekkere salade? Ga dan voor deze couscous salade met aardbeien en feta. De frisse dressing maakt het helemaal af. De salade leent zich perfect als lunch of gezonde maaltijdsalade op een mooie zomerse avond.
1 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
GangBijgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenHollands
TrefwoordAardbei, Avocado, Couscoussalade, Feta, Komkommer, Salade, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram couscous ongekookt
  • 400 gram aardbei
  • 150 gram komkommer
  • 1 avocado
  • 2 stengels bosui
  • 100 gram feta
  • 40 gram pistachenoten
  • 0,5 eetlepel extra vierge olijfolie met basilicum van Oil & Vinegar
  • 3 eetlepels aardbeien-rabarberazijn van Oil & Vinegar
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 handje verse munt
  • zout
  • peper

Instructies

  • Doe de couscous in een kom, samen met 2 eetlepels basilicumolie en 1 eetlepel aardbeien-rabarberazijn en giet 300 ml kokend water bij de couscous. Laat de couscous 10 minuten wellen. Roer goed door.
  • Was de aardbeien, de komkommer en de bosui. Snij de aardbeien in plakjes of partjes, de komkommer in plakjes en de bosui in ringen.
    Snij de avocado in stukjes.
    Voeg de aardbeien, komkommer, bosui en avocado toe aan de couscous.
  • Was de munt en basilicum. Hak de verse kruiden fijn met een mes en verdeel over de salade.
    Doe de pistachenoten in een vijzel en verkruimel de nootjes. Heb je geen vijzel? Hak ze dan fijn met een mes, of in een keukenmalertje.
    Kruimel de feta over de salade en verdeel de pistachenoten en de basilicum en munt erover.
  • Maak de dressing van 2 eetlepels basilicumolie en 1 eetlepel aardbeien-rabarberazijn. Voeg wat zout en peper toe naar smaak. Schenk de dressing over de salade.

Kidsproof tips

  • Couscous is behoorlijk kidsproof. Bij kleine kinderen kan dit wel wat rommel geven. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor parel couscous, dan heb je minder kleine stukjes. 
  • Voor de kids maak ik een apart bakje zonder bosui en feta. Je kunt hierbij eventueel een andere groente toevoegen die je kind lekker vindt. Denk aan paprika of tomaat. 
Zomer salade met couscous
Couscoussalade met aardbei, komkommer, avocado en feta