Ik ben gek op curry! Op mijn website vind je dan ook een hoop curry recepten. Wist je trouwens dat mijn curry recepten de best bekeken recepten zijn op mijn blog? Blijkbaar is het google ook opgevallen dat ik van curry hou!
Groente curry
Voor dit curry recept heb ik gekozen voor bloemkool als hoofdingrediënt. Bloemkool in curry smaakt echt fantastisch. Ik hou ervan als de bloemkool nog een lichte bite heeft, dus kook de bloemkool niet te lang mee. Hou jij van zachte bloemkool, kook de bloemkool dan wat langer mee.
Laat je niet afschrikken door de lijst ingrediënten
Voor een curry zonder pakjes en zakjes heb je nou eenmaal veel kruiden en specerijen nodig. Ik probeer zoveel mogelijk te koken met kruiden en specerijen die je ook nog handig in andere recepten kunt gebruiken. Laat je dus niet afschrikken door het aantal ingrediënten: de kruiden en specerijen kun je heel goed gebruiken in veel andere recepten, met name curry’s en Mexicaanse gerechten. De tamarinde pasta kun je heel lang bewaren in de koelkast en lekker weer gebruiken als je weer een curry maakt!
Meer vega curry recepten
Zoals ik al zei heb ik afgelopen anderhalf jaar heel veel verschillende curry recepten uitgewerkt voor mijn website. Dus ben je op zoek naar een ander vegetarisch (en soms vegan) curry recept? Probeer dan eens een van onderstaande recepten.
Het best bekeken curry recept op mijn website is de curry met ei, gevolgd door de curry met veel groente. Ik vind zelf een curry met boontjes ook heel lekker. Of curry met broccoli of met pompoen en linzen. Deze tofu tikka masala is ook echt een aanrader. En tot slot kan ik je deze curries met paneer ook heel erg aanbevelen: palak paneer en paneer makhani.
Vegetarische curry met bloemkool
Ingrediënten
- 320 gram rijst
- 1 theelepel kurkuma
- 1 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
- 2 ui
- 3 teentjes knoflook
- 4 cm gember
- 650 gram tomaten Ik had 6 flinke tomaten
- 2 theelepels korianderzaad gemalen
- 2 theelepels komijnzaad gemalen
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel sambal
- 400 ml kokosmelk
- 3 eetlepels tamarinde pasta is tegenwoordig ook te koop bij de supermarkt
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 grote bloemkool ongeveer 800 gram
- 250 gram doperwt doperwten
- zout
- peper
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, met een theelepel kurkuma in het kookwater. Giet af en zet apart.
- Verwarm de olie. Snij de ui knoflook en gember heel fijn en bak deze in de olie. Voeg na 1 minuut de koriander, komijn, kurkuma en sambal toe en bak deze even mee.
- Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan de ui en kruiden en laat een paar minuten sudderen.
- Voeg nu de tamarinde, suiker en kokosmelk toe en laat sudderen totdat de saus dik wordt. NB. Blijft jouw saus wat waterig? Maak dan een papje van een theelepel maizena en een theelepel water en roer dit door de curry om te verdikken.
- Was de bloemkool en snij in kleine roosjes. Voeg toe aan de curry en laat 8-10 minuten mee pruttelen. Proef zelf hoe gaar je de bloemkool wilt. Ik hou ervan als de bloemkool nog een lekkere bite heeft. Voeg de laatste 2 minuten de tuinerwten toe.
- Serveer met de gele rijst en/of naanbrood.
Kidsproof tips
- Curry lijkt misschien niet het meest kindvriendelijke gerecht, maar dat valt echt mee! Kinderen vinden curry vaak heel erg lekker.
- Houdt jouw kind niet van bloemkool? Deze curry is ook heel lekker met hardgekookt ei of andere groente zoals bijvoorbeeld sperziebonen, paprika of broccoli broccoli.
Review