Quesadilla’s zijn echt ideaal als snack, voorgerecht of bijgerecht. Ze zijn super snel om te maken en je kunt ze vullen met de ingrediënten die jij lekker vindt. 

Heb je nog niet eerder quesadilla’s gegeten? Een quesadilla’s is een soort Mexicaanse tosti’s, gemaakt van wraps en belegd met jouw favoriete beleg. Een quesadilla is gemakkelijk om vegetarisch te maken en kinderen vinden dit vaak heerlijk. Je kunt er stiekem wat groente in stoppen, zodat er ongemerkt groente gegeten wordt, altijd fijn!

Dan nu mijn top 5:

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

  1. Quesadilla met zwarte bonen, tomaat en mais
  2. Quesadilla met courgette, feta en harissa
  3. Quesadilla met avocado, lenteui en geitenkaas 
  4. Quesadilla met gegrilde paprika, lenteui en feta
  5. Quesadilla met appel en geitenkaas

Hieronder leg ik uit hoe je in een handomdraai één van bovenstaande goddelijke quesadilla’s maakt. Voor elke combinatie heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Easy does it! Eet smakelijk!

De 5 lekkerste vegetarische quesadilla recepten

Quesadilla’s zijn het ideale vegetariche tussendoortje, voorgerecht, bijgerecht of snack. Deze Mexicaanse tosti beleg je met jouw favoriete ingrediënten. Bekijk hier de 5 beste quesadilla recepten!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 5 minuten
TrefwoordQuesadilla, Tosti
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 2 wraps

Maak een keuze uit een van onderstaande sausjes

  • sriracha saus
  • chipotle mayonaise dit maak je heel gemakkelijk zelf door wat druppels chipotlesaus te mengen door mayonaise
  • creme fraiche
  • tzatzikisaus
  • tacosaus

Maak een keuze uit één van onderstaande combi’s

    Quesadilla #1: zwarte bonen, mais en tomaat

    • 1 handje zwarte boon
    • 1 handje mais
    • 3 cherrytomaat in kleine stukjes gesneden
    • 1 handje geraspte kaas
    • 1 theelepel mexicaanse kruidenmix zie recept op mijn blog hoe je deze mix zelf maakt

    Quesadilla #2: courgette, feta en harissa

    • 1 halve courgette in dunne plakjes gesneden
    • 50 gram feta gekruimeld
    • 1 theelepel harissa

    Quesadilla #3: avocado, lenteui en geitenkaas

    • 1 halve avocado geprakt
    • 1 stengeltje bosui in kleine ringetjes gesneden
    • 50 gram geitenkaas gekruimeld

    Quesadilla #4: gegrilde paprika, feta en bosui

    • 2 gegrilde paprika’s uit een pot of zelf grillen in de oven. Lekkerder, maar duurt wat langer. In kleine stukjes gesneden
    • 50 gram feta gekruimeld
    • 1 stengeltje bosui in kleine ringetjes gesneden

    Quesadilla #5: appel, geitenkaas en honing

    • 1 appel in dunne plakjes gesneden
    • 50 gram geitenkaas gekruimeld
    • honing

    Instructies

    Het maakt niet uit welke quesadilla jij wilt maken, de werkwijze is steeds hetzelfde.

    • Beleg 1 wrap met de ingrediënten. Niet te dik, een enkele laag is voldoende! Tip: je kunt ook 1 wrap voor de helft beleggen en dubbelvouwen
    • Leg de andere wrap op je belegde wrap. Tip: je kunt ook 1 wrap voor de helft beleggen en dubbelvouwen.
      Bak de wraps in een koekenpan. Je hebt hiervoor geen olie nodig. Bak de quesadilla aan beide kanten mooi goud bruin. 
    • Snij de wrap in partjes. Serveer met een sausje naar keuze. 

    Kidsproof tips

    • Joppe eet alle 5 de quesadilla’s. De meest kindvriendelijke zijn #1, 3 en 5.