Dit eenpansgerecht met zoete aardappel, broccoli, cherrytomaat en feta is momenteel één van de favoriete gerechten bij ons thuis. De kids eten hun bord zonder gemopper leeg. Niet alleen de kinderen vinden dit heerlijk; Eric en ik zijn ook verkocht.
Nieuwe recepten
Sinds kort staat er een rubriek met campingrecepten op mijn blog. In dat kader was ik aan het experimenteren met nieuwe recepten. Koken op de camping is meestal iets meer behelpen dan thuis koken. Ik wil graag simpele recepten met weinig ingrediënten, waar ik het liefst maar één pan voor nodig heb. Vooral dat één pan gebeuren vraagt even om anders denken. Ik kook graag met mijn oven en ik gebruik meestal ook meerdere pitjes.
Ik bedacht dit recept met zoete aardappel, broccoli en cherrytomaat. Deze ingrediënten kun je prima tegelijk in een pan koken. Het recept is inmiddels al veel getest, zowel op de camping, als thuis, met en zonder kids. Dit is echt een succes nummertje!
Wil je een volledig plantaardig gerecht? Kies dan voor vegan feta kaas als alternatief.
Ingrediënten
- 1 kilo zoete aardappels
- 1 kilo broccoli
- 500 gram cherrytomaten
- 100 gram feta
- 1 eetlepel olijfolie
Optioneel
- 2 stengels bosui
- 1 handje pijnboompitten
Meer recepten met zoete aardappel
Eénpansgerecht met zoete aardappel en broccoli
Ingrediënten
- 1 kilo zoete aardappel
- 1 kilo broccoli
- 500 gram cherrytomaten
- 100 gram feta
- 1 eetlepel olijfolie
Optioneel
- 2 stengels bosui
- 1 handje pijnboompitten
Instructies
- Schil de zoete aardappel. Snij doormidden en vervolgens in plakjes. Kook de zoete aardappel in ruim water voor ongeveer 5 minuten.
- Snij intussen de broccoli in kleine roosjes en de cherrytomaten doormidden. Voeg deze na de 5 minuten toe aan de zoete aardappels en kook vervolgens nog 5 minuten mee. Giet af.
- Kruimel de feta erover, sprenkel een eetlepel olijfolie erover. Roer goed door en klaar is je eenpansgerecht!
Optioneel
- Bak de pijnboompitten kort in een pan zodat ze lichtbruin worden. Was de bosui en snij in dunne ringen. Voeg bij de laatste stap toe aan het gerecht.
Kidsproof tips
- Dit is momenteel één van de lievelingsgerechten van mijn kids! Voor hen doe ik de zoete aardappel, tomaat en broccoli op een bordje voordat ik de feta erdoor doe. Daar houden ze niet altijd van namelijk.
- Je kunt de cherrytomaten ook ongekookt toevoegen, als je kind dat lekkerder vindt.
- Dit eenpansgerecht leent zich er uitstekend voor om als stamppot op te dienen. Doe dat gerust: zet de stamper erop en je hebt een heerlijke stamppot! Dat maakt het soms ook makkelijk voor kids om groente te eten!
Review