Lekker recept voor lasagne met rode saus en spinazie

Lasagne met spinazie is een super lekkere combinatie. Ik maakte deze lasagne met spinazie door de bechamelsaus. Wat een fijn recept, al zeg ik het zelf!

Hoe maak je zelf bechamelsaus?

Bechamelsaus is niet moeilijk om zelf te maken. Je maakt het met een simpele roux van (room)boter, bloem, (plantaardige) melk en water. Deze ingredienten heb ik eigenlijk standaard wel in huis. Een makkelijke saus dus, maar vergeet niet om goed te roeren!

Recept voor vegetarische lasagne met spinazie
Vega lasagne met spinazie

Welke ingredienten heb je nodig voor de lekkerste lasagne met spinazie?

Haal de volgende ingredienten in huis voor een lekkere lasagne ovenschotel voor 4 personen:

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Marinara saus

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 250 gram champignon
  • 1 courgette
  • 1 eetlepe Italiaanse kruiden gedroogd
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 ml water
  • 2 theelepel honing of plantaardig alternatief, zoals ahornsiroop of agavesiroop
  • olijfolie

Bechamelsaus

  • 400 gram spinazie
  • 75 gram roomboter of plantaardig alternatief
  • 75 gram bloem
  • 300 ml (plantaardige) melk
  • 400 ml water
  • 1 blokje groente bouillon
  • nootmuskaat

Overig

  • lasagnebladen
  • 75 gram geraspte kaas of plantaardig alternatief

Meer vegetarische lasagne recepten

Lasagne staat bij ons bijna iedere week wel op het menu. Als ik Joppe vraag wat hij wil eten, zegt hij standaard: lasagne. Wij eten lasagne in alle vormen en maten. Van klassieke lasagne bolognese tot Mexicaanse lasagne. Mijn vega lasagne is een van de best bezochte recepten op mijn website.

De beste vegetarische lasagne
Deze vegetarische lasagne zit vol met verse groente en is afgetopt met zelfgemaakte bechamelsaus. Makkelijk te meal preppen en op te warmen in de oven na een drukke werkdag.
Bekijk recept
Recept voor groente lasagne
Groente lasagne met vegetarisch gehakt
Op zoek naar een super lekkere vega lasagne? Dan is dit jouw recept. Een heerlijk voedzame lasagne met veel groente en vegetarisch gehakt. Ideaal om te meal preppen en later te eten. Het perfecte gerecht om je tafelgasten mee te verwennen.
Bekijk recept
Bloemkool lasagne
Dit is een super lekkere en romige vegetarische lasagne met bloemkool. De lasagne maak je met gegrilde bloemkool, een zelfgemaakte bechamel-kaassaus, lasagnebladen en mozzarella. Dus zoek je naar een lasagne, maar dan net even wat anders? Maak dan deze bloemkool lasagne.
Bekijk recept

Vega lasagne met spinazie

Een heerlijke vegetarische lasagne met rode saus vol groente en een bechamelsaus met verse spinazie. Hier maak je mensen blij mee! Deze ovenschotel is handig om te meal preppen en op te warmen na een drukke werkdag.
4.04 van 32 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordGroene lasagne, Kidsproof, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

Marinara saus

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 250 gram champignon
  • 1 courgette
  • 1 eetlepe Italiaanse kruiden gedroogd
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 ml water
  • 2 theelepel honing of plantaardig alternatief, zoals ahornsiroop of agavesiroop
  • olijfolie

Bechamelsaus

  • 400 gram spinazie
  • 75 gram roomboter of plantaardig alternatief
  • 75 gram bloem
  • 300 ml (plantaardige) melk
  • 400 ml water
  • 1 blokje groente bouillon
  • nootmuskaat

Overig

  • lasagnebladen
  • 75 gram geraspte kaas of plantaardig alternatief

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan. Laat hierin de spinazie slinken. Breng de spinazie op smaak met zout en peper. Haal de spinazie uit de pan en zet even apart.
  • Verwarm opnieuw een flinke scheut olijfolie in de hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak in de olie.
    Was de paprika's en courgette en snij in blokjes. Snij de champignon in partjes. Doe de groente in de pan en bak in ongeveer 5-8 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper en 1 eetlepel Italiaanse kruiden.
  • Doe de tomatenpuree, de balsamico azijn en de tomatenblokjes bij de groente, samen met 200 ml water. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen totdat de groente mooi gaar zijn en de saus is ingedikt.
  • Maak intussen de bechamelsaus. Smelt de boter in een pannetje. Roer vervolgens de bloem door de gesmolten boter. Blijf goed roeren en voeg steeds scheutjes melk en vervolgens water toe totdat een gladde saus ontstaat. Voeg het bouillonblokje toe en laat kort koken. Let op dat de saus niet aankoekt aan de bodem van de pan. Je kunt de saus eventueel dunner maken door wat water toe te voegen.
    Roer de spinazie door de bechamelsaus en breng eventueel extra op smaak met zout en peper en nootmuskaat.
  • Roer een theelepel honing en 2 eetlepels bechamelsaus (zonder spinazie) door de rode saus. Breng de saus eventueel extra op smaak met zout en peper en Italiaanse kruiden.
  • Schep een laag rode saus in de ovenschaal. Leg hierop een laag lasagnevellen, dan weer een laag rode saus. Herhaal dit tot de saus op is. Doe ergens in het midden 1 laag met bechamelsaus tussen 2 lagen lasagnevellen. Eindig met een laag lasagnevellen en schenk hierop de rest van de bechamelsaus. Strooi de geraspte kaas erover. Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen zijn gek op lasagne in alle vormen en maten. Als ik iets verkoop onder de noemer van lasagne, dan eten ze het. Zelfs als er courgette en spinazie in zit, wat Joppe eigenlijk niet lekker vindt. 
  • Werkt de lasagne truc niet voor jouw kinderen? Maak deze lasagne dan met groente waarvan je weet dat je kind ze lekker vindt. Bijvoorbeeld met wortels.
  • Een andere optie is om de rode saus te pureren, zodat je geen stukjes meer in de saus hebt. Dat scheelt vaak een hoop discussie. 
Recept voor vegetarische lasagne met spinazie
Vega lasagne met spinazie