Deze quiche van Ottolenghi maakte ik bij toeval en bleek echt een blijvertje! Snijbiet of warmoes is een groente die wordt geoogd van mei tot oktober, dus deze zit in het voorjaar / zomer regelmatig in mijn biologische groententas van Tuinderij de Lijsterbes. Het is een plaatje om te zien! Prachtige regenboog kleuren. Snijbiet lijkt een beetje op spinazie, maar heeft een aardsere smaak. In de meeste gevallen vind ik spinazie lekkerder, maar in deze hartige taart komt de snijbiet perfect tot zijn recht. Ik heb er een kleine eigen twist aan gegeven. Door de combinatie met feta, ricotta en amandelen is de snijbiet heel mooi in balans. Een aanrader dus! 

Op mijn blog heb ik nog meer lekkere en makkelijke recepten staan voor hartige taart. Dus als je op zoek bent naar iets anders dan snijbiet, kijk dan eens bij deze recepten. 

Hartige taart met snijbiet à la Ottolenghi

Ottolenghi heeft mij geinspireerd met deze heerlijke hartige taart met snijbiet! Ben jij op zoek naar het ideale recept om je snijbiet / warmoes in te verwerken? Deze quiche is dat recept! De smaken zijn optimaal in balans, waardoor je een heerlijke vegetarische hartige taart krijgt! 
4.63 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
GangBijgerecht, Hoofdgerecht
KeukenFusion
TrefwoordHartige taart, Ottolenghi, Quiche, Snijbiet, Vegetarisch, Warmoes
Porties3 personen

Ingrediënten

  • 5 velletjes voor hartige taartdeeg Heb je geen hartige taartdeeg in huis? Gebruik dan: 225 gram bloem (spelt, volkoren, tarwe), 120 gram kwark, 1 tl bakpoeder, 40 ml olie en zout. Kneed dit tot een mooi deeg en je hebt een prachtige bodem voor je hartige taart!
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 bosje snijbiet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handje verse munt
  • 1 handje peterselie
  • 1 handje verse salie
  • 75 gram feta
  • 100 gram ricotta
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 citroen
  • zout
  • peper
  • 15 gram pijnboompitten
  • 15 gram amandelschaafsel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en hak de knoflook en verse kruiden fijn. Snij de snijbiet (zowel de steel als het blad) grof.
  • Bak nu de snijbiet, ui, knoflook en kruiden ongeveer 15 minuten in wat olijfolie. Haal de pan van het vuur en voeg de feta, geraspte kaas, pijnboompitten, citroenrasp en zout en peper toe aan het groentenmengsel. Proef of je de smaak goed vindt.
  • Vet een quiche bakvorm in en beleg deze met je deegvellen. Verdeel het groentenmengsel over het deeg en beleg deze vervolgens met wat klodders ricotta. Garneer met de amandelen.
  • Bak de quiche ongeveer 30 minuten op 180 graden goudbruin en je heerlijke taart is klaar!

Kidsproof tips

  • Houdt jouw kind niet van stukjes? Pureer dan het groentenmengsel nadat je het hebt gebakken. Ga daarna gewoon verder met de rest van stap 2.
  • Valt snijbiet uberhaupt niet in de smaak? Maak voor of met je kind dan een éénpersoons mini taartje met groenten die hij wil lekker vindt. Het is heel weinig werk en kinderen vinden het fantastisch!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99