Hartige taart met snijbiet à la Ottolenghi

         Quiche met snijbiet / warmoes, geinspireerd op Ottolenghi

Deze quiche van Ottolenghi maakte ik bij toeval en bleek echt een blijvertje! Snijbiet of warmoes is een groente die wordt geoogd van mei tot oktober, dus deze zit in het voorjaar / zomer regelmatig in mijn biologische groententas van Tuinderij de Lijsterbes. Het is een plaatje om te zien! Prachtige regenboog kleuren. Snijbiet lijkt een beetje op spinazie, maar heeft een aardsere smaak. In de meeste gevallen vind ik spinazie lekkerder, maar in deze hartige taart komt de snijbiet perfect tot zijn recht. Ik heb er een kleine eigen twist aan gegeven. Door de combinatie met feta, ricotta en amandelen is de snijbiet heel mooi in balans. Een aanrader dus! 

Op mijn blog heb ik nog meer lekkere en makkelijke recepten staan voor hartige taart. Dus als je op zoek bent naar iets anders dan snijbiet, kijk dan eens bij deze recepten

Quiche met snijbiet / warmoes, geinspireerd op Ottolenghi

Hartige taart met snijbiet à la Ottolenghi

Ottolenghi heeft mij geinspireerd met deze heerlijke hartige taart met snijbiet! Ben jij op zoek naar het ideale recept om je snijbiet / warmoes in te verwerken? Deze quiche is dat recept! De smaken zijn optimaal in balans, waardoor je een heerlijke vegetarische hartige taart krijgt! 
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Hartige taart, Ottolenghi, Quiche, Snijbiet, Vegetarisch, Warmoes
Porties: 3 personen
calorieën: 360kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 5 velletjes voor hartige taartdeeg Heb je geen hartige taartdeeg in huis? Gebruik dan: 225 gram bloem (spelt, volkoren, tarwe), 120 gram kwark, 1 tl bakpoeder, 40 ml olie en zout. Kneed dit tot een mooi deeg en je hebt een prachtige bodem voor je hartige taart!
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 bosje snijbiet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handje verse munt
  • 1 handje peterselie
  • 1 handje verse salie
  • 75 gram feta
  • 100 gram ricotta
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 rasp van citroen
  • zout
  • peper
  • 15 gram pijnboompitten
  • 15 gram amandelschaafsel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en hak de knoflook en verse kruiden fijn. Snij de snijbiet (zowel de steel als het blad) grof.
  • Bak nu de snijbiet, ui, knoflook en kruiden ongeveer 15 minuten in wat olijfolie. Haal de pan van het vuur en voeg de feta, geraspte kaas, pijnboompitten, citroenrasp en zout en peper toe aan het groentenmengsel. Proef of je de smaak goed vindt.
  • Vet een quiche bakvorm in en beleg deze met je deegvellen. Verdeel het groentenmengsel over het deeg en beleg deze vervolgens met wat klodders ricotta. Garneer met de amandelen.
  • Bak de quiche ongeveer 30 minuten op 180 graden goudbruin en je heerlijke taart is klaar!

Kidsproof tips

  • Houdt jouw kind niet van stukjes? Pureer dan het groentenmengsel nadat je het hebt gebakken. Ga daarna gewoon verder met de rest van stap 2.
  • Valt snijbiet uberhaupt niet in de smaak? Maak voor of met je kind dan een éénpersoons mini taartje met groenten die hij wil lekker vindt. Het is heel weinig werk en kinderen vinden het fantastisch!

Voedingswaarde

Calories: 360kcal

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Babyhapjes
Parelcouscous met gegrilde paprika, tomaten, lima bonen, komkommer en feta Parelcouscous met gegrilde paprika, cherrytomaten, limabonen, komkommer en feta

10 reacties op “Hartige taart met snijbiet à la Ottolenghi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *