In de herfst en winter heb ik vaak zin in soep als lunch. Dat lijkt misschien veel gedoe, maar dat is het eigenlijk niet. Deze Mexicaanse bonensoep heb je namelijk in 5 minuten bereid. Een heerlijke vegetarische soep die het ook goed doet bij de kids! Eet de soep als lunch, of als maaltijdsoep met zelfgemaakte croutons en gegrild brood.
Mexicaanse bonensoep in 5 minuten
Deze Mexicaanse bonensoep is een ideale snelle warme vegetarische lunch. Voedzaam, vegetarisch en snel!
PortiesPersonen
Ingrediƫnten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel mexicaanse kruidenmix
- 1 blokje groentenbouillon
- 400 gram zwarte boon of kidneybonen
- 400 gram gepelde tomaten
- zout
- peper
Om te garneren
- 75 ml creme fraiche (ongeveer 1 eetlepel per soepkom)
- 1 handje croutons (zie recept op mijn blog)
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een soeppan. Snij de ui en knoflook fijn en bak deze in de olie.
- Voeg de bonen, tomaten, mexicaanse kruiden en het bouillonblokje en 200 ml water toe aan de uien. Kook de soep gedurende 4/5 minuten. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met een flinke klodder creme fraiche en tadaa je soep is al klaar!
Kidsproof tips
- Deze soep is al behoorlijk kidsproof en lekker vullend voor een kinderbuikje. Je kunt eventueel iets minder Mexicaanse kruiden gebruiken voor een mildere smaak.Ā
Wil je dit recept opslaan? Maak dan snel en gratis een eigen account aan!
Review