Mexicaans en lasagne zijn twee van de lievelingsgerechten van mijn zoontje. Het is misschien vloeken in zowel de Mexicaanse, als Italiaanse keuken, maar ik vond het leuk om eens Mexicaanse lasagne te maken. En ik kan je zeggen: dit is echt lekker! Ik ga het zeker vaker maken.

Het is leuk en heel makkelijk om te maken. Je trekt een blik zwarte bonen, mais en tomatenblokjes uit de voorraadkast, wat groente zoals paprika en courgette uit de groentela en je kunt dit lekkere gerecht al maken! Vul aan met lasagnebladen, creme fraiche, geraspte kaas en Mexicaanse kruiden en je bent klaar. Een aanrader al zeg ik het zelf!

De lasagne is een maaltijd an sich, maar je kunt er eventueel nacho’s en guacamole bij serveren. Guacamole bij een Mexicaans gerecht vind ik altijd heerlijk!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Mexicaanse lasagne

Mexicaans én lasagne. Het klinkt niet echt als een logische combinatie, maar het is echt super lekker, dat beloof ik je! Dit recept is super makkelijk om te maken, zit boordevol groente en peulvruchten en is daarmee een top vegetarisch gerecht! Lekker en makkelijk comfortfood!
4 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenFusion, Italiaans, Mexicaans
TrefwoordComfortfood, Mexicaanse lasagne, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 400 gram tomatenblokjes of gepelde tomaten
  • 3 eetlepels Mexicaanse kruidenmix zelf gemaakt (recept op mijn blog) of tacokruiden uit een zakje
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 400 gram zwarte boon
  • 300 gram mais
  • zout
  • peper
  • lasagnebladen
  • 200 ml creme fraiche
  • 100 gram geraspte kaas

Optioneel, om te garneren en te serveren

  • 1 portie guacamole Zie recept op mijn blog hoe je zelf guacamole kunt maken
  • nachochips
  • jalapeno peper
  • verse koriander

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet alvast een ovenschaal klaar.
  • Pel de ui en knoflook en snij ze allebei fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook een paar minuten. 
  • Was en snij intussen de courgette en paprika in blokjes en voeg toe aan de ui. Bak ongeveer 5 minuten mee. Blus af met de tomatenblokjes, 200 ml water en een blokje groenten bouillon. Laat 3 minuten pruttelen. Voeg nu de uitgelekte zwarte bonen, maiskorrels en Mexicaanse kruiden toe. Roer goed door en breng eventueel op smaak met zout en peper en extra Mexicaanse kruiden als je dat nodig vindt. 
  • Pak nu de ovenschaal. Schep een laag bonensaus in de schaal en leg vervolgens een laag lasagnebladen erop. Dan volgt een laagje creme fraiche. Smeer de helft van de creme fraiche op de lasagnebladen en dek af met een nieuw laagje lasagnevellen. Nu weer een laagje bonen, lasagnebladen, bonen, lasagnebladen,  en ga zo door totdat de bonensaus op is. Eindig met een laagje lasagnebladen en smeer de tweede helft van de creme fraiche op. Strooi de geraspte kaas erover. Bak de lasagne nu in ongeveer 20-25 minuten gaar en goudbruin in de oven op 180 graden. Haal de lasagne uit de oven en geniet van dit heerlijke comfortfood!
  • Optioneel: garneer de lasagne met verse korianderblaadjes en stukjes jalapeno peper en serveer met wat guacamole en nacho chips. 

Kidsproof tips

  • Deze lasagne vinden kinderen heerlijk! Bonen en mais doen het vaak goed bij kids.
  • Je kunt naar eigen smaak groente toevoegen. Ik ging voor paprika en courgette, maar champignons kunnen hier ook prima bij!