Heerlijk risotto recept met broccoli restjes
Lekker eten en tegelijkertijd voedselverspilling tegengaan? Dat kan met dit heerlijke vegetarische recept voor risotto met broccoli steel. Broccoli steel is lekker en gezond, maar wordt vaak weggegooid. Zonde! Want met dit recept maak je er een heerlijke risotto met broccoli steel van.
Kun je broccoli steeltjes eten?
Jazeker, broccoli steel is prima eetbaar. De steel is zelfs lekkerder dan je misschien denkt. De smaak is iets milder dan die van de broccoliroosjes, maar wel net zo gezond. Broccoli steel bevat veel vezels, vitamine C en vitamine K. Hetzelfde geldt voor bloemkool steel. Deze kun je ook gebruiken in dit risotto recept.
No waste: tegen voedselverspilling
Dit recept is ook een goed voorbeeld van hoe je voedselverspilling kunt tegengaan. De broccoli steel wordt vaak weggegooid, terwijl het een prima groente is om te eten. Met dit recept maak je er een heerlijk gerecht van.
Hoe maak je broccoli steel lekker klaar?
Om broccoli steel lekker klaar te maken, is het belangrijk om hem eerst goed schoon te maken.
Je kunt broccoli steel op verschillende manieren bereiden. Je kunt hem bijvoorbeeld koken, bakken, stomen of wokken. Voor dit recept bakken we de broccoli steel.
Meer lekkere risotto recepten
Ben je ook zo gek op risotto? Probeer dan ook eens een van deze lekkere risotto gerechten.
No waste risotto met broccoli steel
Ingrediënten
- 3 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 1000 gram broccoli steel
- 320 gram risottorijst
- 1 liter groentebouillon
- 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt of plantaardig alternatief
- zout
- peper
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan.
- Snij de ui fijn en bak deze 2 minuten in de olijfolie.
- Was de broccoli steel en rasp deze in een foodprocessor, of met een mandoline of handrasp.
- Voeg de risottorijst toe aan de ui en bak 1 minuut mee op middenhoog vuur.
- Blus af met een scheut groentebouillon en laat inkoken.
- Voeg de broccolirasp toe en voeg voldoende bouillon toe zodat alles net onder water staat.
- Laat de bouillon inkoken en voeg vervolgens steeds een nieuwe scheut toe totdat de rijst al dente is. Is de bouillon op, maar de rijst nog niet gaar? Voeg dan wat nieuwe bouillon toe.
- Haal van het vuur en voeg de geraspte kaas toe. Breng op smaak met zout en peper.
Kidsproof tips
- Dit is een heerlijke risotto voor kinderen.Â
- De broccolisteel is geraspt en daardoor ‘verstopt’ in de risotto. Niet meer als groente te herkennen 🙂Â
Review