Heerlijk risotto recept met broccoli restjes

Lekker eten en tegelijkertijd voedselverspilling tegengaan? Dat kan met dit heerlijke vegetarische recept voor risotto met broccoli steel. Broccoli steel is lekker en gezond, maar wordt vaak weggegooid. Zonde! Want met dit recept maak je er een heerlijke risotto met broccoli steel van.

Kun je broccoli steeltjes eten?

Jazeker, broccoli steel is prima eetbaar. De steel is zelfs lekkerder dan je misschien denkt. De smaak is iets milder dan die van de broccoliroosjes, maar wel net zo gezond. Broccoli steel bevat veel vezels, vitamine C en vitamine K. Hetzelfde geldt voor bloemkool steel. Deze kun je ook gebruiken in dit risotto recept.

Recept met broccoli steel
No waste risotto met restjes broccoli steel

No waste: tegen voedselverspilling

Dit recept is ook een goed voorbeeld van hoe je voedselverspilling kunt tegengaan. De broccoli steel wordt vaak weggegooid, terwijl het een prima groente is om te eten. Met dit recept maak je er een heerlijk gerecht van.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Hoe maak je broccoli steel lekker klaar?

Om broccoli steel lekker klaar te maken, is het belangrijk om hem eerst goed schoon te maken.

Je kunt broccoli steel op verschillende manieren bereiden. Je kunt hem bijvoorbeeld koken, bakken, stomen of wokken. Voor dit recept bakken we de broccoli steel.

Meer lekkere risotto recepten

Ben je ook zo gek op risotto? Probeer dan ook eens een van deze lekkere risotto gerechten.

Vegan risotto met gegrilde tomaat en spinazie
Dit is een heerlijk recept voor risotto met gegrilde tomaat en spinazie. Het is super makkelijk om te maken en helemaal plantaardig. De puree van zongedroogde tomaat zorgt voor een fijne umami en de sojaroom maakt het extra romig.
Bekijk recept
Zomer risotto met groene groente
Zin in een lekker zomerse risotto? Dan moet je deze risotto met groene groente zeker maken! Dus haal de peultjes, edamame bonen, sperziebonen en erwtjes maar in huis en geniet van deze heerlijke risotto.
Bekijk recept
Bloemkool risotto met gegrilde en gekookte bloemkool
Deze bloemkool risotto is een puur bordje vega comfort food. Een heerlijk romig en zachte risotto. De gegrilde bloemkool zorgt voor een lekkere bite. Je maakt deze bloemkool risotto zelf, zonder pakjes en zakjes.
Bekijk recept

No waste risotto met broccoli steel

Wist je dat je broccoli steel gewoon kunt eten? Zonde om weg te gooien. Maak er dit heerlijke risotto recept mee. Lekker, gezond, duurzaam en goedkoop. Wat wil je nog meer
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 uur
Bereidingstijd: 20 uur
Totale tijd: 1 dag 6 uur
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordBroccoli, No waste, Risotto, Verspillingsvrij
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1000 gram broccoli steel
  • 320 gram risottorijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt of plantaardig alternatief
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een hapjespan.
  • Snij de ui fijn en bak deze 2 minuten in de olijfolie.
  • Was de broccoli steel en rasp deze in een foodprocessor, of met een mandoline of handrasp.
  • Voeg de risottorijst toe aan de ui en bak 1 minuut mee op middenhoog vuur.
  • Blus af met een scheut groentebouillon en laat inkoken.
  • Voeg de broccolirasp toe en voeg voldoende bouillon toe zodat alles net onder water staat.
  • Laat de bouillon inkoken en voeg vervolgens steeds een nieuwe scheut toe totdat de rijst al dente is.
    Is de bouillon op, maar de rijst nog niet gaar? Voeg dan wat nieuwe bouillon toe.
  • Haal van het vuur en voeg de geraspte kaas toe. Breng op smaak met zout en peper.

Kidsproof tips

  • Dit is een heerlijke risotto voor kinderen. 
  • De broccolisteel is geraspt en daardoor ‘verstopt’ in de risotto. Niet meer als groente te herkennen 🙂