Een recept zonder pan
Een recept zonder pan; ik had nooit gedacht dat ik dat ooit nog eens zou maken. Het klinkt namelijk een beetje gek om geen pan te gebruiken als je gaat koken. Maar het kan echt! Daar is deze heerlijke ovenschotel het bewijs van!
Snelle maaltijd
Deze ovenschotel maak je super snel. Het meeste werk is het snijden van courgette, paprika, ui, knoflook en de vega burger. Daarna hoef je de ingrediënten alleen nog maar te mengen en dan schuifje de ovenschaal zo in de oven. Uiteindelijk ben je er wel 45 minuten mee kwijt, maar daarvan hoef je maar 5 tot 10 minuten actief iets te doen. De rest van de tijd is het wachten tot de oven klaar is.
Ovenschotel om te meal preppen
Ovenschotels vind ik zelf altijd ideaal om te meal preppen. Ik vind het super fijn om na een drukke werkdag een maaltijd in de oven te kunnen schuiven en nergens meer naar om te kijken. Dat kan dus ook met deze ovenschotel. Volg gewoon het recept, maar wacht met het bakken in de oven tot wanneer je de ovenschotel wilt eten.
Vegetarische burgers van Boon
Smaakmaker in deze ovenschotel zijn de chili burgers van Boon. Dit zijn momenteel één van de lekkerste vleesvervangers die ik ken. De chiliburgers zijn gemaakt van bonen, quinoa en op smaak gebracht met groente en specerijen. Ze zijn licht spicy van smaak. Daarmee passen ze perfect in deze ovenschotel.
Je kunt de burgers bakken en als alternatief eten voor een stukje vlees. Maar je kunt er ook een creatieve twist aan geven, door de burger in stukjes te snijden en door een maaltijd te verwerken.
Meer vegetarische ovenschotels
Ben jij ook zo’n fan van ovenschotels? Probeer dan ook eens een van onderstaande ovenschotels.
Ovenschotel met krieltjes en tomaat
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 2 paprika
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 100 gram creme fraiche
- 2 theelepels gedroogde oregano
- zout
- peper
- 4 vegetarische burgers ik gebruik de chili burgers van Boon
- 700 gram voorgekookte krieltjes
- 2 handjes geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden en zet een grote ovenschaal klaar.
- Snij de ui en knoflook fijn. Was de paprika's en courgette en snij in blokjes.
- Doe de groente in een grote schaal, samen met de tomatenblokjes en de creme fraiche. Strooi de oregano, zout en peper erover en roer goed door. Proef even goed en breng eventueel extra op smaak met de kruiden.
- Snij de vegetarische burgers in reepjes. Roer de burgers en de krieltjes voorzichtig door het groentemengsel. Verdeel het geheel over de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover en dek af met aluminiumfolie. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar. Haal de laatste 10 minuten het folie eraf, zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt.
Kidsproof tips
- Onze kids vonden deze ovenschotel fantastisch.
- Laat eventueel de courgette achterwege als dat voor problemen zorgt.Â
- Of pureer van tevoren de paprika, courgette en tomatenblokjes, zodat je een gladde saus hebt. Grote kans dat je dan gaat scoren met dit gerecht!
Review