Pasta + ovenschotels = ultiem comfort food!
Pastalovers opgelet! Ik heb het últieme comfort food recept voor je! Zowel pasta als ovenschotels vind ik echte comfort food maaltijden. Dus ik bedacht mij laatst…..wat nou als ik deze twee combineer? Beter kan toch niet?! Het resultaat; deze heerlijke romige ovenschotel met pasta, broccoli én quorn stukjes. Puur comfort food uit een ovenschaal!
Geïnspireerd door de beste recepten
Dit recept heeft iets weg van mijn populaire recept voor de lekkerste tagliatelle met roomsaus. Een gevaarlijk lekkere pasta die ik je zeker aan kan raden! Deze ovenschotel met romanesco en aardappelschijfjes komt ook aardig overeen met dit recept. Gemaakt met romanesco in plaats van broccoli en aardappelschijfjes in plaats van pasta. Maar mét de lekkere en romige kookroom en niet te vergeten…een krokant korstje van geraspte kaas!
De lekkerste vegetarische ovenschotels
Ovenschotels, ik ben er gek op! De oven doet het meeste werk voor je, ze zijn makkelijk te mealpreppen en het is gegarandeerd comfort food! Ik houd er zelfs zoveel van, dat ik een speciale top 10 met de lekkerste ovenschotel recepten heb gemaakt: 10 x de lekkerste vegetarische ovenschotels. Van de beste vegetarische lasagne tot de lekkerste gevulde wraps. Dit wil je!!
Ben jij dol op broccoli? Dan heb ik nog een ander top overzicht voor je! Hier vind je alle recepten met broccoli.
Snelle en makkelijke ovenschotel
Het voordeel van deze ovenschotel met pasta en broccoli, is dat de schotel een relatief korte bereidingstijd heeft. De pasta en de broccoli kook je van tevoren beetgaar. In de tussentijd bak je de quorn stukjes eventjes op met wat peper, zout en Italiaanse kruiden. Vervolgens is het alleen nog maar een kwestie van alles in een grote ovenschaal doen, kookroom erover, aftoppen met een laagjes geraspte kaas en bakken maar! De schotel heeft ongeveer 5 tot 10 minuutjes in de oven op grillstand nodig. Als je laag met geraspte kaas mooi goudbruin is, dan weet je dat je ovenschotel klaar is!
Pasta met vegetarische stukjes
Als smaakvolle vleesvervanger en voor wat extra bite heb ik de vegetarische stukjes van quorn toegevoegd. Deze zijn rijk aan eiwitten en vezels en daarnaast vol van smaak! De vegetarische stukjes van quorn zijn top als vleesvervanger die ook nog eens gezond is. Win win!
Geen quorn stukjes in huis? Dan kun je ook vegetarische kip stukjes, plantaardige stukjes of zelfs wokreepjes als vleesvervanger gebruiken.
Als je graag een vegan vleesvervanger wilt toevoegen, kan ik je aanraden om tofu te gebruiken. Hier maakte ik eerder al heerlijke pasta’s mee, zoals deze vegan pasta met tomatensaus en tofu. Daarnaast maakte ik er deze super comfy ovenschotel met broccoli, tofu, rijst en champignonsaus mee. En ik kan je vertellen, dat is smullen geblazen!
Ovenschotel met pasta, broccoli en quorn
Ingrediënten
- 2 stronken broccoli
- 320 gram (volkoren) pasta
- olijfolie
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 350 gram quorn
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 250 ml kookroom light
- 125 gram Parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een ovenschaal.
- Was de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar. De broccoli mag best nog wat bite hebben. Giet af en verdeel over de pasta, in de ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op grillstand.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan. Snij de ui en knoflook fijn en bak deze in de olie. Voeg de quorn stukjes toe en bak in ongeveer 5 minuten gaar. Breng op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden.
- Verdeel de quorn over de broccoli en pasta, in de ovenschaal. Schenk de kookroom erover en bestrooi met geraspte kaas.
- Zet de ovenschotel 5-10 minuten in de oven op grillstand. De schotel is klaar als het een mooi goudbruin laagje heeft.
Kidsproof tips
- Kinderen houden vaak van pasta en ovenschotels met kaas. Dit recept is daarom zeker het proberen waard!
- Houdt jouw kind niet van ‘stukjes groente’? Pureer de broccoli dan, samen met de kookroom. Het wordt als ware een broccolisaus. De saus schenk je vervolgens over de pasta.Â
Review