Ik ben gek op vegetarische curry’s. En dan vooral van makkelijke curry’s die je zonder pakjes en zakjes kunt maken. Curry recepten zijn dan ook één van de meest populair op mijn website. Zo wordt mijn curry met ei en mijn curry met veel groente dagelijks ontzettend veel bezocht en gekookt.
Het geheim van een goede curry
Voor mij is een curry echt geslaagd als het smaakt zoals een curry uit een Indiaas restaurant. Meestal bereik je dat effect niet met een potje of pakje. Ik maak daarom bijna al mijn curry’s zelf. Het lastige van curry’s zelf maken, is dat er vaak veel ingewikkelde ingredienten bij komen kijken. Citroengras heb ik bijvoorbeeld niet standaard op voorraad liggen en is ook niet eeuwig houdbaar. Ik probeer dus te werken met curry recepten die je kunt maken met kruiden en specerijen die je doorgaans in je voorraadkast hebt staan.
Kruidenla
Ik hoor weleens dat je kruidenla wel uitgebreider wordt als je vaak recepten van mij kookt. Sorry daarvoor! Maar aan de andere kant ook weer niet, want een uitgebreide kruidenla zorgt ervoor dat je makkelijkzonder pakjes en zakjes kunt koken. Ik probeer er wel op te letten dat de kruiden die ik gebruik, ook in veel andere recepten terug komen, zodat je een potje kruiden niet voor eenmalig gebruik hoeft aan te schaffen. Voor dit recept heb je garam masala, paprikapoeder, kardemon, kurkuma en kerriepoeder nodig.
Lekkere vegetarische curry’s
Benieuwd naar andere lekkere vegetarische curry recepten? Probeer dan deze:
Paneer korma curry
Ingrediënten
- 300 gram basmatirijst
- arachide olie of zonnebloemolie
- 225 gram paneer
- 1 ui middelgroot
- 3 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel garam masala
- 0,5 theelepel kurkuma
- 0,5 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kardamonpoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 50 gram cashewnoten
- 200 gram santen
- 1 blokje groente bouillon + 500 ml kokend water
Optioneel
- 800 gram groente zoals broccoli of sperziebonen
- naanbrood
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm een scheut arachideolie in een hapjespan. Snij de paneer in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm. Bak de paneer in de olie totdat de blokjes goudbruin kleuren. Haal de paneer uit de pan en zet apart.
- Schil de ui, gember en knoflook en doe in een blender. Pureer tot de gladde curry pasta, samen met 100 ml arachideolie, de garam masala, kurkuma, paprikapoeder, kardemon, kerriepoeder en cashewnoten.
- Doe de currypasta in de hapjespan en voeg het bouillonblokje, de santen en 500 ml kokend water toe. Laat 10 minuten pruttelen. Voeg de paneerblokjes toe en serveer met rijst.
Optioneel
- Serveer met gekookte broccoli, spinazie, sperziebonen en/of naanbrood.
Kidsproof tips
- Deze milde curry is echt een kindervriend.Â
- Je kunt de curry ook met sperziebonen of broccoli eten, in plaats van met paneer.Â
Review