Met pasen vind ik het altijd leuk om kleine brunch gerechtjes te maken. Vegetarisch natuurlijk en met lekker wat groente. Meestal valt het aspergeseizoen perfect samen met pasen, daarom is dit een super leuk gerechtje! Voor dit gerechtje heb ik me laten inspireren door mooie voorjaarsbloemen. De asperges zijn gebloemschikt in een bedje van rode ui.

Voor dit gerecht heb je muffinvormpjes nodig. Ik gebruik hiervoor zo’n siliconen tray. Ik maakte deze taartjes met filodeeg, maar bladerdeeg kan ook prima! Dit is zelfs iets sneller om te maken.

Paasbloemen met groene asperge en rode ui

Pasen valt meestal mooi samen met het aspergeseizoen, dus wat is er leuker dan een paasgerechtje met asperges? Voor dit taartje heb ik me laten inspireren door mooie voorjaarsbloemen. De asperges zijn gebloemschikt in een bedje van rode ui. Een prachtig vegetarisch paas recept!
1 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
GangBrunch, Lunch, Snack
KeukenFusion
TrefwoordBloemen, Groene asperge, Pasen, Rode ui
Porties8 stuks

Ingrediƫnten

  • 2 eieren
  • 200 ml creme fraiche
  • 3 ui
  • 200 gram asperge groen
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 pak filodeeg (of 8 vellen bladerdeeg)
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet alvast ingevette muffinvormen klaar en haal de filodeeg uit de vriezer. 
  • Doe de creme fraiche in een kom en meng de geraspte kaas en de eieren erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Zet de kom even apart. 
  • Schil de gele uien en snij deze in ringen. Verwarm wat olijfolie in een kleine hapjespan. Doe hier de uiringen in en bak deze ongeveer 2 minuten. Blus daarna af met een scheutje water en laat ongeveer 5 minuten pruttelen tot het water is verdampt. Haal de ui uit de pan en voeg ze toe aan de creme fraiche. 
  • Schil de rode  ui en snij in ringen. Doe de balsamicoazijn in de hapjespan en bak hierin de rode ui ringen ongeveer 5 minuten zodat ze lekker gekarameliseerd zijn. Zet de ui even apart. 
  • Blancheer de asperges in 2-3 minuten in kokend water. Snij de topjes (ongeveer 3 cm) van de asperges af en snij de rest van de steeltjes in dunne plakjes. Voeg de plakjes toe aan de creme fraiche. 
  • Snij de filodeeg in vierkanten van ongeveer 10 bij 10 cm. Voor elk taartje gebruik je twee vierkantjes. Leg 1 vierkantje op een snijplank en smeer deze in met olijfolie. Leg de andere vierkant er haaks op (zodat je 8 hoeken krijg) en smeer deze ook in met een dun laagje olijfolie. Leg nu de 8hoek in een muffinvorm. Doe hetzelfde met de rest van de filodeeg, totdat je 8-10 muffinvormen hebt gevuld. 
  • We gaan nu bloemschikken. Vul de muffinvormen met het creme fraichemengsel. Leg 2 rode ui ringen bovenop de creme fraiche en steek ieen paar groene aspergetops in de rode ui ringen. 
  • Bak de paasbloemen ongeveer 15-20 minuten in de oven tot het uimengsel is gestold en goudbruin kleurt. Eet smakelijk!

Kidsproof tips

  • Dit is ook een leuk gerechtje voor kinderen. De taartjes lijken net mooie bloemen. Dat maakt het voor kinderen extra leuk. Houdt jouw kind niet van asperge? Vervang dan eventueel door sperziebonen.Ā 

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99