Op de camping wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken. Weinig ingrediënten en het liefst in één pan te bereiden, een zogenaamd one pot gerecht.

Dit jaar hebben we een oude camper gekocht en opgeknapt en gaan we regelmatig op pad. Op vakantie wil ik natuurlijk wel lekker blijven eten, maar maak ik het mezelf graag zo makkelijk mogelijk met zo min mogelijk pannen en afwas. Vandaar dat ik op zoek ging naar lekkere vegetarische campinggerechten en zo ontstond deze one pot pasta Bolognese.

Pasta voor de camping
Eénpans pasta Bolognese met linzen

In deze pasta gaan veel verse groente, tomatenblokjes, wat kruiden, linzen en pasta. Het is makkelijk om te maken. Groenten snijden, in de pan, koken en het is al klaar!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Deze pasta was meteen een goede reden om mijn nieuwe campingservies uit te proberen die ik van Mepal heb gekregen. Echt prachtig servies: leuke kleurtjes, mat, strak en stijlvol en toch ook praktisch. Ik ben echt zo fan van de Bloom serie! Eigenlijk te mooi voor op de camping.

Pasta voor de camping
Eenpans pasta Bolognese met linzen

Eénpans pasta Bolognese met linzen

Deze pasta Bolognese met linzen is een ideaal gerecht voor op de camping. Je hebt namelijk maar één pan nodig en dat is ideaal als je op vakantie bent. Geen geklooi met meerdere gaspitjes, maar alles in één pan. Een super lekker vegetarisch campinggerecht vol met verse groente en linzen. 
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordCamping, Eenpansgerecht, Kidsproof, One pot, Pasta bolognaise, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram pasta ik koos voor penne
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram champignon
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 150 gram wortel
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 70 gram tomaten puree (klein blikje)
  • 500 ml kokend water
  • 1 blokje groenten bouillon
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 blik linzen 265 gram uitlekgewicht
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 handje verse basilicum of peterselie
  • 75 gram Parmezaanse kaas

Instructies

  • Pel de ui en knoflook en snij fijn. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de ui met knoflook kort aan. 
  • Was de overige groente en snij in kleine stukjes. Doe de groente bij de ui. Voeg ook de pasta, tomatenblokjes, tomatenpuree, het bouillonblokje en de Italiaanse kruiden toe. Doe het water erbij. Let op dat alles net onder water staat (niet meer water toevoegen dan dat!). Laat het geheel nu 15 minuten koken met deksel op de pan tot de pasta bijna gaar is. Voeg de laatste twee minuten de linzen toe en kook nog even mee. 
  • Is jouw pasta nog wat waterig? Laat nog even doorkoken zonder deksel, of bind met maizena of allesbinder. 
    Garneer met Parmezaanse kaas en verse basilicum of peterselie. 

Kidsproof tips

  • Kinderen maak je echt blij met pasta met rode saus. Dit is dus een topgerecht voor kids. 
  • Houdt jouw kind niet van ‘stukjes’? Snij de groente dan zo fijn mogelijk.