Voor deze pasta hoef je niet lang in de keuken te staan en je hebt zelfs geen pan nodig om de saus te maken. Het is een minimalistische pasta met weinig ingrediënten, maar boordevol verse groenten. De saus is gepureerd, dus goede kans dat ie bij jouw kids ook in de smaak valt ;).
Zelfgemaakte rode pesto
De pesto voor dit recept maak je heel eenvoudig zelf met paprika en zongedroogde tomaat. Grill eerst de paprika in de oven, samen met wat knoflook. Pureer daarna de paprika, samen met de knoflook, zongedroogde tomaat, olijfolie en pijnboompitten.
Zit je echt in tijdnood? Gebruik dan kant en klare gegrilde paprika uit een pot.
Meer recepten met zelfgemaakte pesto
Ben jij een echte pesto fan? Probeer dan ook eens mijn gebakken gnocchi met zelfgemaakte pesto. Of de meest simpele pasta groene pesto met gegrilde cherrytomaat.
Gegrilde cherrytomaat
De cherrytomaatjes grill je tegelijkertijd in de oven met de paprika. Roer de gegrilde tomaatjes door de pasta en je hebt een heerlijke vega pasta. Je kunt er ook voor kiezen om de cherrytomaat door de pesto te doen. Dit is ontzettend lekker!
Ingrediënten
- 2 paprika’s rood, oranje of geel
- 250 gram cherrytomaten
- 2 teentjes knoflook
- 75 gram zongedroogde tomaten
- olijfolie
- zout
- peper
- 3 eetlepels pijnboompiten
Instructies
- Verwarm de oven voor op grillstand en zet een grote ovenschaal klaar.
- Snij de paprika in grove stukken. Leg zeg ze in de ovenschaal. Leg de cherrytomaatjes aan de andere kant van de ovenschaal. Leg de knoflookteentjes tussen de groente. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Grill de groente in de oven. Ik heb hiervoor de combifunctie grillen met circulerende lucht gebruikt. Na 20 minuten waren de groenten mooi gegrild.
- Kook intussen je pasta gaar volgens de verpakking, giet af, besprenkel met olijfolie zodat het niet gaat plakken en zet even apart.
- Doe de paprika en knoflookteentjes in de blender en pureer deze samen met de zongedroogde tomaten, 2 eetlepels pijnboompitten, wat olijfolie en 3 eetlepels water tot een gladde, smeuige saus.
- Meng de pestosaus en de gegrilde cherrytomaten door de pasta. Garneer met pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Easy does it!
Kidsproof tips
- Je kunt de cherrytomaatjes ook mee pureren, dan heb je een pasta vol lekkere veggies, zonder stukjes.
- Varieer ook eens met ‘leuke pasta’. Op een of andere manier vinden kinderen pasta in de vorm van een fiets of Woezel en Pip lekkerder dan de good old fusilli en penne.
Voedingswaarden
Disclaimer
Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.
Ageeth says:
Dit is een erg lekker recept. Ik heb de cherrytomaatjes ook mee gepureerd. Dit gaan we vaker maken, het viel bij iedereen in de smaak.
En het is erg simpel te maken.
admin says:
Wat goed om te horen Ageeth! En goed idee inderdaad om de tomaten mee te pureren. Bedankt voor je berichtje! Liefs, Nienke
Caroline says:
Ik had nog gesneden rode paprika en cherrytomaatjes over van een borrel met vrienden…. even gegoogled, kom ik dit tegen. De pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes bleek ik ook nog te hebben, dus hatseflats: aan de slag. Wat een heerlijk ‘restjes’ gerecht, bomvol vitamine C. Dankjewel, ik hou ‘m erin!
Nienke - Foxilicious says:
Hi Caroline,
Dankjewel voor je enthousiaste berichtje. Super leuk om te horen dat dit recept een hit was bij jou! Veel kookplezier gewenst.
Liefs, Nienke
Esther says:
Dit was echt heerlijk!
Nienke - Foxilicious says:
Heel fijn om te horen Esther. Leuk dat je het recept gemaakt hebt. Liefs, Nienke
Marloes says:
Heerlijk voor zowel kids als volwassenen en super gezond
Nienke - Foxilicious says:
Hi Marloes,
Dankjewel voor je berichtje. Fijn dat het zo goed in de smaak viel bij jullie allemaal!
Liefs, Nienke