Snelle en gezonde pasta met gegrilde paprika pesto en cherrytomaatjes

         Pasta met zelfgemaakte rode pesto

Voor deze pasta hoef je niet lang in de keuken te staan en je hebt zelfs geen pan nodig om de saus te maken. Het is een minimalistische pasta met weinig ingrediënten, maar boordevol verse groenten. De saus is gepureerd, dus goede kans dat ie bij jouw kids ook in de smaak valt ;).

Zelfgemaakte rode pesto

De pesto voor dit recept maak je heel eenvoudig zelf met paprika en zongedroogde tomaat. Grill eerst de paprika in de oven, samen met wat knoflook. Pureer daarna de paprika, samen met de knoflook, zongedroogde tomaat, olijfolie en pijnboompitten.

Zit je echt in tijdnood? Gebruik dan kant en klare gegrilde paprika uit een pot.

Meer recepten met zelfgemaakte pesto

Ben jij een echte pesto fan? Probeer dan ook eens mijn gebakken gnocchi met zelfgemaakte pesto. Of de meest simpele pasta groene pesto met gegrilde cherrytomaat.

Gegrilde cherrytomaat

De cherrytomaatjes grill je tegelijkertijd in de oven met de paprika. Roer de gegrilde tomaatjes door de pasta en je hebt een heerlijke vega pasta. Je kunt er ook voor kiezen om de cherrytomaat door de pesto te doen. Dit is ontzettend lekker!

Paste met zelfgemaakte rode pesto
Pasta met paprika pesto
Pasta met zelfgemaakte rode pesto

Snelle en gezonde pasta met gegrilde paprika pesto en cherrytomaatjes

Zin in vegetarisch, makkelijk, gezond en snel? Dan is deze pasta een goed idee! De pesto maak je zelf met gegrilde paprika en zongedroogde tomaten. Net weer even wat anders dan een standaard pasta rode saus en een stuk gezonder dan alle potjes en pakjes uit de supermarkt!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 20 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Cherrytomaat, Gegrilde paprika, Kidsproof, Pasta pesto, Pastapesto, Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 412kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 2 paprika’s rood, oranje of geel
  • 250 gram cherrytomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels pijnboompiten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op grillstand en zet een grote ovenschaal klaar.  
  • Snij de paprika in grove stukken. Leg zeg ze in de ovenschaal. Leg de cherrytomaatjes aan de andere kant van de ovenschaal. Leg de knoflookteentjes tussen de groente. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Grill de groente in de oven. Ik heb hiervoor de combifunctie grillen met circulerende lucht gebruikt. Na 20 minuten waren de groenten mooi gegrild. 
  • Kook intussen je pasta gaar volgens de verpakking, giet af, besprenkel met olijfolie zodat het niet gaat plakken en zet even apart. 
  • Doe de paprika en knoflookteentjes in de blender en pureer deze samen met de zongedroogde tomaten, 2 eetlepels pijnboompitten, wat olijfolie en 3 eetlepels water tot een gladde, smeuige saus.
  • Meng de pestosaus en de gegrilde cherrytomaten door de pasta. Garneer met pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Easy does it!

Kidsproof tips

  • Je kunt de cherrytomaatjes ook mee pureren, dan heb je een pasta vol lekkere veggies, zonder stukjes.
  • Varieer ook eens met ‘leuke pasta’. Op een of andere manier vinden kinderen pasta in de vorm van een fiets of Woezel en Pip lekkerder dan de good old fusilli en penne.

Voedingswaarde

Calories: 412kcal

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Snelle vegetarische roerbak mie Aziatische noedels met groenten
Tagliatelle met kastanje champignons Pasta met paddenstoelen

4 reacties op “Snelle en gezonde pasta met gegrilde paprika pesto en cherrytomaatjes

  • Dit is een erg lekker recept. Ik heb de cherrytomaatjes ook mee gepureerd. Dit gaan we vaker maken, het viel bij iedereen in de smaak.
    En het is erg simpel te maken.

     
    • Wat goed om te horen Ageeth! En goed idee inderdaad om de tomaten mee te pureren. Bedankt voor je berichtje! Liefs, Nienke

       
  • Caroline says:

    Ik had nog gesneden rode paprika en cherrytomaatjes over van een borrel met vrienden…. even gegoogled, kom ik dit tegen. De pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes bleek ik ook nog te hebben, dus hatseflats: aan de slag. Wat een heerlijk ‘restjes’ gerecht, bomvol vitamine C. Dankjewel, ik hou ‘m erin!

     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *