Pastinaak frietjes

Patat van pastinaak

Mijn moeder gaf me laatst 2 pastinaken mee naar huis. Ze wist niet wat ze er mee moest koken. Mij kun je bijna niet blijer maken dan met pastinaak. Ik vind dat zo’n lekkere groente! Heerlijk zoet en nootachtig van smaak. Ik maakte al eerder super lekkere groentekoekjes van pastinaak. Het smaakt ook super lekker in hutspot. Ik zag onlangs ergens een hele gave foto voorbij komen van pastinaak frietjes, dus die moest ik ook proberen te maken! Een goede bestemming voor de pastinaken die ik van m’n moeder had gekregen.

Pastinaak frietjes zijn heel makkelijk om te maken. Je hoeft de pastinaak niet eens te schillen; even wassen is voldoende. Je snijdt de pastinaak eerst over de lengte in pakken van ongeveer een halve centimeter dik. Die plakken snij je vervolgens in reepjes. Wat olijfolie en kruiden erover en ze kunnen in de oven. Na ongeveer 25 minuten zijn ze klaar!

Wat ik van de pastinaak frietjes vond? Ik vond ze echt super lekker! Ik maakte er een dip bij van wat creme fraiche met sriracha saus. Echt heerlijk! Veel lekkerder zelfs dan gewone aardappeltjes uit de oven! Ik ga deze zeker vaker maken!

Jouw Foxilicious account

Wil jij vaker vegetarisch eten? Ik inspireer je graag met lekkere en makkelijke vega(n) recepten met kidsproof tips. Maak een gratis account aan voor leuke extra's:

✓ Sla je favoriete recepten op in je eigen collecties

✓ Ontvang vega weekmenu's

✓ Beheer je account en ontvang extra's

Foxilicious foodblog recepten vegetarisch en vegan

Patat van pastinaak
Pastinaak friet
Patat van pastinaak

Pastinaak frietjes

Pastinaak frietjes zijn een gezond alternatief voor gewone aardappel friet. Gezond en ook nog eens veel lekkerder eigenlijk! Heel erg makkelijk om te maken; je hoeft de pastinaak niet eens te schillen. 25 minuten in de oven en deze heerlijke pastinaak patat is klaar!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Friet, Kidsproof, Pastinaak, Patat, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 pastinaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1,5 theelepel tijm vers of gedroogd
  • 0,5 theelepel knoflook poeder
  • zout
  • peper

Optioneel, om te serveren

  • 3 eetlepels creme fraiche
  • 1 theelepel sriracha saus alternatief: chilisaus of chipotlesaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar. 
  • Was de pastinaken goed. Snij de onderkant eraf. Snij de pastinaak in de lengte in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Snij de plakken vervolgens in reepjes. Doe de pastinaak in een kom. 
  • Voeg de olijfolie, tijm, knoflookpoeder, zout en peper toe aan de kom en roer goed door. Leg de pastinaak frietjes op de bakplaat. Bak de frietjes in 25-35 minuten goudbruin in de oven. De frietjes mogen knapperig en een heel klein beetje zwart worden. 

Optioneel, om te serveren

  • Serveer de pastinaak frietjes met een dip van creme fraiche en sriracha saus. Eet smakelijk!

Kidsproof tips

  • Deze pastinaak frietjes zijn een hele handige manier om kinderen groente te laten eten! Kids proeven niet dat het groente is en snacken zo een halve pastinaak weg. 

Voedingswaarde

Calorieën: 135kcal

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling