Vegetarische buddha bowls
Buddha bowls, ik ben er gek op! Dit recept voor een eiwitrijke buddha bowl met ei en hüttenkäse kan ik dan ook aan iedereen aanraden! Het is een perfect lunchgerecht, maar kan ook prima geserveerd worden als lichte avondmaaltijd. Je kunt volop met de ingrediënten variëren en binnen no time heb je deze heerlijke bowl samengesteld!
Eerder maakte ik twee andere varianten van een buddha bowl. Eentje met pulled seitan en avocado en een vegan buddha bowl met o.a. linzen en falafel als vleesvervanger. Deze recepten zijn ook zeker het proberen waard!
Eiwitrijke buddha bowl
Het recept voor deze buddha bowl is rijk aan eiwitten. Met quinoa, sojaboontjes, ei en hüttenkäse krijg je meer dan 27 gram eiwitten binnen in één maaltijd. Ideaal voor vegetariërs die op hun eiwitinname willen letten!
Ben jij op zoek naar meer eiwitrijke lunchgerechten? Dan is dit recept voor eiwitrijke carrot cake wafels misschien ook wel iets voor jou! Hierbij heb ik eiwitpoeder in het wafelbeslag verwerkt. Deze wortel wafels zijn echt een super lekker en gezond alternatief op carrot cake.
Ingrediënten buddha bowl
Deze buddha bowl is rijkelijk gevuld met allerlei smaakvolle ingrediënten. Ik zet ze hieronder even voor je op een rijtje!
- 100 gram quinoa
- 1 blokje groente bouillon
- 2 eieren
- 2 little gems
- 1 paprika
- 100 gram huttenkase
- 80 gram verse sojaboontjes
- 1 stengel bosui
Je kunt hierin variëren naar wens. Zo kun je bijvoorbeeld de paprika vervanger door wortel, de little gems vervangen door ijsbergsla, de quinoa vervanger door rijst enz. Het leuke aan buddha bowls is dat je zelf kunt bepalen hoe jij je bowl samen stelt. Kies wat jij lekker vindt!
Recept voor een lekkere dressing
Wat deze buddha bowl met ei en hüttenkäse pas écht af maakt, is een heerlijke frisse dressing. Deze maak je heel gemakkelijk zelf. Binnen een mum van tijd creëer je met slechts een paar ingrediënten de lekkerste dressing. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is olijfolie, citroensap en mosterd. Dit meng je goed door elkaar, breng eventueel op smaak met peper en zout en dan is je dressing al klaar om geserveerd te worden! Een lekkere, snelle en frisse dressing die perfect bij deze buddha bowl past. Enjoy!
Eiwitrijke quinoa buddha bowl met ei, huttenkase en sojaboontjes
Ingrediënten
- 100 gram quinoa
- 1 blokje groente bouillon
- 2 eieren
- 2 little gem of 200 gram van een andere slasoort
- 1 paprika
- 100 gram huttenkase
- 80 gram verse sojaboontjes
- 1 stengel bosui
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel mosterd
- zout
- peper
Instructies
- Spoel de quinoa goed af en kook het vervolgens in een pan met kokend water en een blokje groente bouillon gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart
- Kook ook de eieren gaar in een pan met ruimkokend water. Wil je een eitje dat nog een beetje zacht van binnen is? Kook het dan 6-7 minuten. Hou je van wat harder eigeel? Kook de eieren ei dan in 8-10 minuten gaar. Laat de eieren goed schrikken onder de koude kraan en schil ze vervolgens.
- Snij de paprika in reepjes en de little gem in de lengte doormidden. Grill de paprika en little gem (met de snijkant naar beneden) in een (grill)pan (met scheutje olijfolie) of in een grillijzer voor ongeveer 4-5 minuten. Snij de bosui in ringen.
- Maak intussen de dressing door de olijfolie te mengen met de citroensap en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
- Nu is het tijd om de bowl op te maken. Verdeel de quinoa over 2 kommen. Leg hierop de little gem en de paprika reepjes.Snij de eieren doormidden en verdeel over de bowls. Verdeel de sojaboontjes en de bosui over de bowls. Voeg een flinke klodder huttenkase toe en besprenkel met de dressing.
Kidsproof tips
- Zo’n bowl als deze is niet direct het meest kindvriendelijk, maar met wat aanpassingen kun je het wel kidsproof maken.
- Gebruik de quinoa als basis en vul de bowl met groente die jouw kind lekker vindt. Je kunt eventueel ook falafel balletjes toevoegen.
Review