Lekker recept voor vegetarische ovenpasta
Ik maakte onlangs een heerlijke pasta met zelfgemaakte rode saus en vegetarische balletjes. Dat was zo lekker, dat ik het diezelfde week nog eens maakte, maar dan als ovenschotel. Dat resulteerde in deze lekkere vegetarische ovenpasta.
Hoe maak je zelf pasta rode saus zonder pakjes en zakjes?
Voor een lekkere pastasaus heb je geen pakjes en zakjes nodig. Dat maakt je gewoon lekker zelf! Dit kan op verschillende manieren. Deze rode saus heb ik gemaakt met cherrytomaat, rode wijn (kun je vervangen door wat balsamico azijn), sojasaus, tomatenblokjes, groente bouillon blokjes en Italiaanse kruiden. Het is super simpel en heel erg smaakvol!
Hoe lang moet ovenpasta in de oven?
Wil je de pasta meteen eten? Dan hoeft de pasta niet zo lang in de oven. Als de pasta gaar is en de saus warm, hoeft de pasta maar 15 minuten in de oven. De oven zorgt er eigenlijk alleen voor dat de kaas mooi smelt.
Wil je de ovenpasta van tevoren klaarmaken en pas later eten? Dan is de oventijd iets langer. Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de ovenpasta, afgedekt met aluminiumfolie, ongeveer 40 minuten in de oven. Haal het folie eraf en bak nog eens 5-10 minuten totdat de kaas mooi goudbruin en gesmolten is.
Ingredienten voor vegetarische ovenpasta
Haal de volgende ingredienten in huis voor een lekkere 4 persoons ovenpasta:
- 320 gram volkoren pasta
- 4 eetlepels olijfolie
- 250 gram vega(n) balletjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika
- 500 gram cherrytomaat
- 100 ml rode wijn
- 2 eetlepels sojasaus
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 blokje groente bouillon
- 100-200 ml water
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- zout
- peper
- 250 gram mozarella
Meer vegetarische pasta recepten
Je kunt eindeloos varieren met lekkere vegetarische pastarecepten. Wil je vaker een dagje zonder vlees? Maak dan zeker een van deze lekkere vega gerechten. Of neem een kijkje op mijn pasta pagina.
Ovenpasta met vega balletjes en rode saus en mozzarella
Ingrediënten
- 320 gram volkoren pasta
- 4 eetlepels olijfolie
- 250 gram vega(n) balletjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika
- 500 gram cherrytomaat
- 100 ml rode wijn
- 2 eetlepels sojasaus
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 blokje groente bouillon
- 100-200 ml water
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- zout
- peper
- 250 gram mozarella
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak deze 2 minuten in de olie.
- Snij de balletjes in vieren. Doe de balletjes in de pan en bak 5-8 minuten tot ze mooi gaar zijn.
- Was de paprika en tomaat en snij in stukjes. Voeg toe paprika toe aan de ui en balletjes en bak 4 minuten mee.
- Blus af met de rode wijn en sojaus en laat een paar minuten pruttelen.
- Voeg de gesneden tomaat en de tomatenblokjes uit blik toe, samen met het bouillonblokje en de Italiaanse kruiden. Voeg water toe totdat de saus een gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper. Laat minimaal 30 minuten pruttelen op zacht vuur.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer door de saus.
- Doe de pasta in de ovenschaal. Snij de mozzarella in plakjes en verdeel over de pasta. Schuif de ovenschaal in de oven en bak 15 minuten op 200 graden totdat de mozzarella mooi gesmolten is.
Kidsproof tips
- Dit is een heerlijk kidsproof pastarecept. Bak de balletjes eventueel apart en serveer apart van de pasta.Â
- Je kunt de pastasaus pureren voordat je de pasta toevoegt. Zo heb je een saus zonder stukjes, met veel verstopte groente.Â
Review