Snel pasta recept

Dit snelle en vegan pastarecept wil ik jullie niet onthouden! De pastasaus maak je helemaal zelf, zonder pakjes en zakjes. En het heeft ontzettend veel smaak, doordat de groente gegrild zijn in de oven.

Vegan pastasaus uit de oven

De basis voor deze pasta is een super lekkere pastasaus, die je in de oven bereidt. Je grillt tomaten en paprika, samen met een ui en knoflook in de oven. Daarna pureer je de saus, samen met cannellini bonen (witte bonen) en zongedroogde tomaat. Een ontzettend makkelijke saus.

Vegan pasta recept

Dit is een vegan pasta recept. De cannellini bonen zorgen voor extra proteïne en geven bovendien wat romigheid aan de saus. Garneer de pasta met vegan Parmezaanse kaas en je hebt een heerlijke vegan pasta.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika
Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika

Vegetarische balletjes

Ik serveerde deze pasta met vegetarische (of vegan) balletjes. Dat maakt de pasta helemaal af. Je kunt de balletjes uiteraard achterwege laten. De saus is van zichzelf al erg lekker. Maar wil je een lekkere bite én wat extra eiwitten, dan is het een super lekker idee om vegetarische balletjes toe te voegen.

Ingrediënten voor deze snelle pasta met gegrilde tomaat en paprika

Deze heerlijke pasta maak je heel eenvoudig zelf. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

Saus

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram tomaten
  • 2 paprika’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • peper
  • 250 gram cannellini bonen blik van 400 gram, uitlekgewicht
  • 45 gram zongedroogde tomaten
  • 20 gram (vegan) boter

Overig

  • 320 gram pasta
  • 75 gram (vegan) Parmezaanse kaas of 4 eetlepels edelgist vlokken
  • 200 gram vegan balletjes (ik gebruikte zelf jackfruit balletjes voor dit recept, maar het kan ook met andere vegan of groente balletjes)
  • verse basilicum om te garneren

Kidsproof pasta recept

Deze pasta is perfect om te eten met kinderen. Doordat de saus is gepureerd, heb je geen last van ‘stukjes’. Dit zorgt vaak voor minder discussie aan tafel. Ben je benieuwd naar extra tips om te eten met kinderen? Lees dan dit artikelover geen strijd aan tafel.

Vegetarische pasta recepten

Ook zo gek op pasta? Probeer dan ook zeker deze vegetarische pasta recepten:

Pasta met zelfgemaakte rode pesto
Puur comfort food, deze makkelijke en snelle vegetarische pasta met zelfgemaakte rode pesto van cherrytomaat en zongedroogde tomaatjes. Een ideale doordeweekse maaltijd.
Bekijk recept
Pasta met vegetarische worst
Dit is een heerlijk snelle vegetarische pasta met vega braadworst. De pasta staat binnen 20 minuten op tafel en is eenvoudig vegan te maken. De pasta is goed gevuld met courgette, tomaat en paprika. Een lekker gezond maaltje.
Bekijk recept
Ovenpasta met broccoli en bloemkool
Dit is een heerlijke vegetarische pastaschotel met broccoli en bloemkool. Dit vega recept is super makkelijk en snel om te maken. Een ideaal recept voor een doordeweekse dag. Je kunt de ovenschotel eenvoudig van tevoren bereiden en opwarmen in de oven op de dag zelf.
Bekijk recept

Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika

Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika: Deze pasta maak je met een saus van gegrilde groente uit de oven én witte bonen. Makkelijk, snel, vegan en lekker voedzaam.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordKidsproof, Pasta, Vegan, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

Saus

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram tomaten
  • 2 paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • peper
  • 250 gram cannellini boon blik van 400 gram, uitlekgewicht
  • 45 gram zongedroogde tomaten
  • 20 gram (vegan) boter

Overig

  • 320 gram pasta
  • 75 gram (vegan) kaas of 4 eetlepels edelgist vlokken
  • 200 gram vegan balletjes ik gebruikte zelf jackfruit balletjes voor dit recept, maar het kan ook met andere vegan of groente balletjes.
  • verse basilicum om te garneren

Instructies

  • Verwam de oven voor op grillstand en zet een bakplaat met bakpapier, of een grote ovenschaal klaar.
  • Was de tomaat en paprika en snij in grove stukken. Leg op de bakplaat.
  • Schil de ui en knoflook en snij grof. Leg op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill ongeveer 10 minuten in de oven.
  • Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  • Vewarm een beetje olijfolie in een pan. Bak hierin de vegan balletjes gaar in een paar minuten.
  • Doe het tomaatmengsel in een blender (of een kom en gebruik dan een staafmixer). Voeg de uitgelekte witte bonen, de zongedroogde tomaten en de boter toe. Pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de saus en de balletjes door de pasta.
    Garneer met (vegan) geraspte kaas en eventueel met verse basilicum

Kidsproof tips

  • Dit is dé perfecte pasta om te eten met kinderen. De saus is gepureerd en er zitten dus geen stukjes in.