Pasta met pastinaak roomsaus

Vegetarisch recept pasta roomsaus

Pasta met pastinaak als verstopte groente

Ben je op zoek naar een lekker romig pasta recept vol groente? Dan is dit een top recept voor jou. De saus is gemaakt van kookroom en pastinaak. De gebakken kastanje champignons maken het helemaal af.

Een lekkere pasta voor de herfst en winter

Deze pasta is heerlijk voor de herfst en winter. Pastinaak is in Nederland goed verkrijgbaar van oktober t/m maart. Dat is het pastinaakseizoen.

Vegetarisch recept pasta roomsaus
Tagliatelle met pastinaak roomsaus

Wat is pastinaak?

Pastinaak is een wintergroente. Het wordt vaak ‘witte wortel’ genoemd. Het heeft namelijk dezelfde vorm als een wortel. Qua smaak is het niet erg vergelijkbaar met wortel. Het smaakt wat anijs en nootachtig. Qua structuur heeft het wat weg van een romige aardappel. Ben je op zoek naar lekkere recepten met pastinaak? Bekijk dan mijn overzicht met vegetarische pastinaakrecepten.

Jouw Foxilicious account

Wil jij vaker vegetarisch eten? Ik inspireer je graag met lekkere en makkelijke vega(n) recepten met kidsproof tips. Maak een gratis account aan voor leuke extra's:

✓ Sla je favoriete recepten op in je eigen collecties

✓ Ontvang vega weekmenu's

✓ Beheer je account en ontvang extra's

Foxilicious foodblog recepten vegetarisch en vegan

Ingrediënten voor pasta met pastinaak roomsaus

Dit recept heb ik gemaakt in samenwerking met Manaw. Deze online supermarkt verkoopt het gewone supermarkt assortiment. Daarnaast verkoopt Manaw ook andere wereldse producten. Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor de pasta:

  • 500 gram pastinaak
  • 400 ml kokend water
  • 1 blokje groente bouillon bij Manaw, of paddenstoelen bouillon
  • 250 ml kookroom light, bij Manaw
  • 320 gram tagliatelle bij Manaw
  • 3 eetlepels olijfolie bij Manaw
  • 1 rode ui bij Manaw
  • 2 teentjes knoflook bij Manaw
  • 500 gram kastanje champignons bij Manaw
  • zout
  • peper
  • 0,5 theelepel gedroogde tijm bij Manaw

Vegetarisch pastarecept

Pasta is ideaal als je vaker vegetarisch wilt koken. Kijk daarom voor meer vega pasta-inspiratie op mijn pasta pagina, of probeer één van deze recepten.

Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika
Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika: Deze pasta maak je met een saus van gegrilde groente uit de oven én witte bonen. Makkelijk, snel, vegan en lekker voedzaam.
Bekijk recept
Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika
Ovenschotel met pasta, broccoli en quorn
Deze ovenschotel is puur comfort food: pasta, roomsaus, geraspte kaas en broccoli. Meer comfy kan het bijna niet. De quorn stukjes zijn een prima vleesvervanger in dit recept en zorgen voor de nodige eiwitten. Een super makkelijke en snelle vegetarische maaltijd die binnen een half uur op tafel staat.
Bekijk recept
Vegetarische pastaschotel
Vegetarische pasta met pompoen en burrata
Dit is een makkelijk en snel pasta recept met pompoen uit de oven. De pompoen is gekruid met kaneel en chilipeper. Dit geeft een heerlijke smaak aan de pasta. De romige burrata maakt dit gerecht helemaal af. Een perfect vegetarisch recept voor de herfst en de winter
Bekijk recept
Vegetarisch recept pompoen
Vegetarisch recept pasta roomsaus
Tagliatelle met pastinaak roomsaus
Vegetarisch recept pasta roomsaus

Tagliatelle met pastinaak roomsaus

Tagliatelle met pastinaak roomsaus en kastanje champignons. Een heerlijke vegetarische romige saus op basis van kookroom en pastinaak. Geserveerd met tagliatelle en kastanje champignons. Ontzettend makkelijk om te maken, binnen 20 minuten op tafel en geweldig lekker.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Kidsproof, Pasta, Pastinaak, roomsaus, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Keukengerei

  • Blender of staafmixer

Ingrediënten

  • 500 gram pastinaak
  • 400 ml kokend water
  • 1 blokje groente bouillon bij Manaw, of paddenstoelen bouillon
  • 250 ml kookroom light, bij Manaw
  • 320 gram tagliatelle bij Manaw
  • 3 eetlepels olijfolie bij Manaw
  • 1 rode ui bij Manaw
  • 2 teentjes knoflook bij Manaw
  • 500 gram kastanje champignon bij Manaw
  • zout
  • peper
  • 0,5 theelepel gedroogde tijm bij Manaw

Instructies

  • Schil de pastinaak en snij in plakjes. Kook de pastinaak in een pan met het kokend water en het bouillonblokje in ongeveer 8-10 minuten minuten gaar.
    Doe de pastinaakstukjes en het overgebleven kookvocht in een blender, samen met de kookroom. Pureer tot een gladde saus.
  • Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
  • Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak deze in de olie.
    Snij intussen de kastanje champignons in partjes of plakken. Voeg toe aan de ui en bak ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de tagliatelle en de roomsaus door de kastanje champignons. Breng op smaak met de tijm en eventueel extra zout en peper.

Kidsproof tips

  • Dit is een perfect gerecht voor kinderen. 
  • Als je kind niet van de structuur van champignons houdt, kun je de champignons door de roomsaus pureren. 
  • Of vervang de champignons door broccoli of sperziebonen. Deze moet je wel even beetgaar koken. Vervangen door courgette kan ook. 

Voedingswaarde

Calorieën: 629kcalKoolhydraten: 88gEiwitten: 18gVet: 24gVerzadigd vet: 13gMeervoudig onverzadigd vet: 2gEnkelvoudig onverzadigd vet: 7gTrans Fat: 1gCholesterol: 137mgZout: 59mgKalium: 1164mgVezels: 10gSuiker: 11gVitamin A: 684IUVitamine C: 26mgCalcium: 127mgIron: 3mg

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling