Pasta met pastinaak als verstopte groente
Ben je op zoek naar een lekker romig pasta recept vol groente? Dan is dit een top recept voor jou. De saus is gemaakt van kookroom en pastinaak. De gebakken kastanje champignons maken het helemaal af.
Een lekkere pasta voor de herfst en winter
Deze pasta is heerlijk voor de herfst en winter. Pastinaak is in Nederland goed verkrijgbaar van oktober t/m maart. Dat is het pastinaakseizoen.
Wat is pastinaak?
Pastinaak is een wintergroente. Het wordt vaak ‘witte wortel’ genoemd. Het heeft namelijk dezelfde vorm als een wortel. Qua smaak is het niet erg vergelijkbaar met wortel. Het smaakt wat anijs en nootachtig. Qua structuur heeft het wat weg van een romige aardappel. Ben je op zoek naar lekkere recepten met pastinaak? Bekijk dan mijn overzicht met vegetarische pastinaakrecepten.
Ingrediënten voor pasta met pastinaak roomsaus
Dit recept heb ik gemaakt in samenwerking met Manaw. Deze online supermarkt verkoopt het gewone supermarkt assortiment. Daarnaast verkoopt Manaw ook andere wereldse producten. Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor de pasta:
- 500 gram pastinaak
- 400 ml kokend water
- 1 blokje groente bouillon bij Manaw, of paddenstoelen bouillon
- 250 ml kookroom light, bij Manaw
- 320 gram tagliatelle bij Manaw
- 3 eetlepels olijfolie bij Manaw
- 1 rode ui bij Manaw
- 2 teentjes knoflook bij Manaw
- 500 gram kastanje champignons bij Manaw
- zout
- peper
- 0,5 theelepel gedroogde tijm bij Manaw
Vegetarisch pastarecept
Pasta is ideaal als je vaker vegetarisch wilt koken. Kijk daarom voor meer vega pasta-inspiratie op mijn pasta pagina, of probeer één van deze recepten.
Keukengerei
- Blender of staafmixer
Ingrediënten
- 500 gram pastinaak
- 400 ml kokend water
- 1 blokje groente bouillon bij Manaw, of paddenstoelen bouillon
- 250 ml kookroom light, bij Manaw
- 320 gram tagliatelle bij Manaw
- 3 eetlepels olijfolie bij Manaw
- 1 rode ui bij Manaw
- 2 teentjes knoflook bij Manaw
- 500 gram kastanje champignons bij Manaw
- zout
- peper
- 0,5 theelepel gedroogde tijm bij Manaw
Instructies
- Schil de pastinaak en snij in plakjes. Kook de pastinaak in een pan met het kokend water en het bouillonblokje in ongeveer 8-10 minuten minuten gaar. Doe de pastinaakstukjes en het overgebleven kookvocht in een blender, samen met de kookroom. Pureer tot een gladde saus.
- Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak deze in de olie. Snij intussen de kastanje champignons in partjes of plakken. Voeg toe aan de ui en bak ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de tagliatelle en de roomsaus door de kastanje champignons. Breng op smaak met de tijm en eventueel extra zout en peper.
Kidsproof tips
- Dit is een perfect gerecht voor kinderen.
- Als je kind niet van de structuur van champignons houdt, kun je de champignons door de roomsaus pureren.
- Of vervang de champignons door broccoli of sperziebonen. Deze moet je wel even beetgaar koken. Vervangen door courgette kan ook.
Voedingswaarde
Disclaimer
Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.