Pindasaus zelf maken
De lekkerste satésaus is een zelfgemaakte pindasaus. En dat is makkelijker dan je misschien denkt. Met dit recept hoef je niet meer terug te grijpen naar pakjes of zakjes. Binnen 5-10 minuten staat deze homemade satésaus bij jou op tafel! Zelf je eigen pindasaus maken is daarnaast een stuk goedkoper, lekkerder en ook een stuk gezonder! Redenen genoeg om zelf aan de slag te gaan toch? 😉
Satésaus bij de bbq
Lekkere pindasaus is natuurlijk onmisbaar bij de bbq. Het is heerlijk met bijvoorbeeld gegrilde groente of op een stukje vers stokbrood. En natuurlijk bij een stukje saté! In mijn geval is dat een vegetarisch stuk saté van tofu. Dat is trouwens een ontzettende aanrader voor op de bbq! Tofu is gemaakt van soja en daarmee rijk aan eiwitten. Een ideale plantaardige vleesvervanger en een heerlijke alternatief voor een stukje saté!
Ben je op zoek naar meer vegetarische bbq recepten? Bekijk dan mijn verzamelartikel met de lekkerste vega bbq recepten, of neem een kijkje op deze pagina, waar al mijn bbq recepten op staan.
Vegetarische recepten met pindasaus
Wist je dat je deze pindasaus ook ideaal kunt gebruiken in andere (Aziatische) gerechten? Het is heerlijk als dressing of saus en geeft een rijke en volle smaak aan je maaltijd. Check hieronder de lekkerste vegetarische recepten met zelfgemaakte pindasaus of pindadressing!
Ingrediënten voor zelfgemaakte pindasaus
De basis voor een goede zelfgemaakte pindasaus is natuurlijk pindakaas. En dat is in dit recept niet anders. Verder heb je knoflook, gember, sambal, sojasaus, limoensap en kokosmelk nodig. Deze ingrediënten heb ik zelf altijd op voorraad, omdat ik ze vaak in mijn gerechten gebruik. Daardoor kan ik eigenlijk altijd wel een pindasaus maken. Ideaal toch?!
Vegan pindasaus
In tegenstelling tot de meeste andere pindasauzen/ satésauzen, is deze pindasaus helemaal vegan! In veel satésaus recepten zie ik melk voorbij komen als ingrediënt. Dit recept bevat kokosmelk en is dus plantaardig. Sowieso geeft kokosmelk nog net even een lekkerdere smaak aan deze pindasaus!
Zelfgemaakte pindasaus
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 125 gram pindakaas
- 1,5 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel sojasaus
- 0,5-1 theelepel sambal naar smaak
- 150 ml kokosmelk
- zout
- peper
Instructies
- Pel de knoflook en snij fijn. Schil de gemberwortel en snij fijn.
- Bak de gember en knoflook een paar minuten in een scheut zonnebloemolie in een pan. Voeg vervolgens de pindakaas, limoensap en sambal (naar smaak) toe en roer goed door.
- Schenk beetje bij beetje wat kokosmelk bij de saus en blijf goed roeren. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Kidsproof tips
- Kinderen zijn vaak gek op pindasaus. Serveer er wat rauwkost bij en laat ze lekker dippen!
Review