Pindasaus zelf maken

De lekkerste satésaus is een zelfgemaakte pindasaus. En dat is makkelijker dan je misschien denkt. Met dit recept hoef je niet meer terug te grijpen naar pakjes of zakjes. Binnen 5-10 minuten staat deze homemade satésaus bij jou op tafel! Zelf je eigen pindasaus maken is daarnaast een stuk goedkoper, lekkerder en ook een stuk gezonder! Redenen genoeg om zelf aan de slag te gaan toch? 😉

Satésaus bij de bbq

Lekkere pindasaus is natuurlijk onmisbaar bij de bbq. Het is heerlijk met bijvoorbeeld gegrilde groente of op een stukje vers stokbrood. En natuurlijk bij een stukje saté! In mijn geval is dat een vegetarisch stuk saté van tofu. Dat is trouwens een ontzettende aanrader voor op de bbq! Tofu is gemaakt van soja en daarmee rijk aan eiwitten. Een ideale plantaardige vleesvervanger en een heerlijke alternatief voor een stukje saté!

Tofu saté met pindasaus
Vegetarische tofu saté van de BBQ. Met tofu maak je de allerlekkerste spiesjes! De zelfgemaakt pindasaus maakt het helemaal af!
Bekijk recept

Ben je op zoek naar meer vegetarische bbq recepten? Bekijk dan mijn verzamelartikel met de lekkerste vega bbq recepten, of neem een kijkje op deze pagina, waar al mijn bbq recepten op staan.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Vegetarische recepten met pindasaus

Wist je dat je deze pindasaus ook ideaal kunt gebruiken in andere (Aziatische) gerechten? Het is heerlijk als dressing of saus en geeft een rijke en volle smaak aan je maaltijd. Check hieronder de lekkerste vegetarische recepten met zelfgemaakte pindasaus of pindadressing!

Noedelsalade met pindadressing
Deze vegetarische noedelsalade is een heerlijk frisse salade. Lekker als lunch, of als avondeten op een warme zomeravond. De salade is rijkelijk gevuld met groente, zoals komkommer, wortel en kool. De zelfgemaakte pindadressing maakt het helemaal af!
Bekijk recept
Gado gado met ei en gerookte tofu
Gado gado is een heerlijk gerecht uit Indonesie. Het is een soort rauwkostsalade met heerlijke zelfgemaakte pindasaus. Deze vegetarische gado gado is extra lekker, met ei en gerookte tofu.
Bekijk recept
Pindanoedels met tempeh en zoetzure komkommer
Deze pindanoedels zet je super snel op tafel. Een heerlijk vegetarisch noedelgerecht zonder pakjes en zakjes. Met een pot pindakaas, sojasaus en kokosmelk heb je de perfecte roerbaksaus! De tempeh maakt het helemaal af. Laat je niet misleiden door de hoeveelheid ingrediënten, het is echt zo klaar!
Bekijk recept
Vegetarisch roerbak recept zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor zelfgemaakte pindasaus

De basis voor een goede zelfgemaakte pindasaus is natuurlijk pindakaas. En dat is in dit recept niet anders. Verder heb je knoflook, gember, sambal, sojasaus, limoensap en kokosmelk nodig. Deze ingrediënten heb ik zelf altijd op voorraad, omdat ik ze vaak in mijn gerechten gebruik. Daardoor kan ik eigenlijk altijd wel een pindasaus maken. Ideaal toch?!

Vegan pindasaus

In tegenstelling tot de meeste andere pindasauzen/ satésauzen, is deze pindasaus helemaal vegan! In veel satésaus recepten zie ik melk voorbij komen als ingrediënt. Dit recept bevat kokosmelk en is dus plantaardig. Sowieso geeft kokosmelk nog net even een lekkerdere smaak aan deze pindasaus!

Zelfgemaakte pindasaus

Pindasaus is ontzettend makkelijk om zelf te maken. Homemade satésaus is zoveel lekkerder dan uit een potje. Deze pindasaus maak je met pindakaas, knoflook, gember, sojasaus en kokosmelk en is daarmee zelfs vegan.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
KeukenHollands
TrefwoordPindakaas, Pindasaus, Satehsaus, Satésaus, Vegetarisch, Zelfgemaakt
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 125 gram pindakaas
  • 1,5 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 0,5-1 theelepel sambal naar smaak
  • 150 ml kokosmelk
  • zout
  • peper

Instructies

  • Pel de knoflook en snij fijn. Schil de gemberwortel en snij fijn.
  • Bak de gember en knoflook een paar minuten in een scheut zonnebloemolie in een pan. Voeg vervolgens de pindakaas, limoensap en sambal (naar smaak) toe en roer goed door.
  • Schenk beetje bij beetje wat kokosmelk bij de saus en blijf goed roeren. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Kidsproof tips

  • Kinderen zijn vaak gek op pindasaus. Serveer er wat rauwkost bij en laat ze lekker dippen!