Gegrilde pompoen recept
Ik ben gek op pompoen! Als de pompoenen weer in de schappen liggen, dan krijg ik meteen weer de associatie naar lekker samen binnen zitten tijdens de gure herfst en winter maanden. Kaarsjes aan, een knapperig haardvuur (als je die hebt), dikke sokken aan en knus samen op de bank films kijken. Deze gegrilde pompoen is een makkelijk, maar smaakvol bijgerecht die perfect past bij mijn vega(n) kerstmenu van dit jaar! De smaak is ietwat zoetig door de kaneel en heeft toch pit door de chilivlokken. Wat mij betreft een super goede combi!
Ingrediënten
- 0,5 flespompoen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 mespuntje chilivlokken
- 0,5 theelepel kaneel
- snufje zout
Optioneel, om te garneren
- verse kruiden, bijvoorbeeld peterselie
Gegrilde pompoen meal preppen
Deze pompoen kun je eenvoudig van tevoren klaar maken. Je kunt de pompoen vooraf bereiden en bewaren in een afgesloten bak in de koelkast. Verwarm de pompoen tijdens het kerstdiner nog 10 minuten in de oven op 200 graden, of serveer koud.
Gegrilde pompoen in een salade
Is er na het kerstdiner nog pompoen over? In het kader van duurzaamheid heb ik daar wat op bedacht! Ik heb een heerlijke no waste kerst salade gemaakt. Hier past de pompoen perfect bij!
Kerstdiner ideeën
Ga jij dit jaar een vegetarisch kerstmenu maken en heb je nog wat inspiratie nodig? Hieronder vind je de lekkerste vegetarische kerst recepten:
Gegrilde pompoen uit de oven
Ingrediënten
- 0,5 pompoen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 mespuntje chilivlokken
- 0,5 theelepel kaneel
- snufje zout
Optioneel, om te garneren
- verse kruiden ik gebruikte peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
- Was de pompoen. Je hoeft het niet te schillen. Snij de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de pitten met een lepel. Snij de pompoen in plakken of partjes van ongeveer 0,5 cm dik.
- Roer de chilivlokken, kaneel en wat zout door de olijfolie. Leg de pompoen stukjes op de bakplaat met bakpapier en besprenkel de pompoen met de kaneelolie. Dit kan door voorzichtig de olie over de pompoen te schenken, of de pompoen te bestrijken met een kwastje.
- Doe de pompoen in de oven en bak in 10-15 minuten gaar. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Optioneel, om te garneren
- Garneer de pompoen eventueel met wat verse tuinkruiden, zoals peterselie.
Kidsproof tips
- Deze pompoen smaakt extra zoet door de kaneel. Goede kans dat jouw kind dit lekker vindt.Â
Review